Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta
Politica

Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta

Fostul premier Adrian Nastase vorbeste, pe blogul sau, despre scandalul Panama Papers, precizand ca lista cenzurata a persoanelor care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale este impresionanta, motiv pentru care unele tari rasaritene au inceput sa se trezeasca.

Adrian Nastase mai sustine ca marile puteri isi urmaresc cu cinism si mercantil, propriile interese economice si politice in tarile noastre, cu referire la tarile Europei de Est.

Scandalul Panama confirma ceea ce am spus adesea: reprezentantii marilor puteri si ai marilor corporatii se comporta precum adolescentul care, pe o banca, in parc, in timp ce-i arata prietenei sale stelele, ii baga mana pe sub fusta. Exprimat mai elegant – in timp ce vorbesc despre valori, stat de drept, democratie, ei isi urmaresc, cu cinism si mercantil, propriile interese economice si politice in tarile noastre. Ma refer la tarile Europei de Est, la tarile „in tranzitie”, la tarile care trebuiau sa foloseasca „terapia de soc”, la tarile ce trebuiau „sa taie coada cainelui dintr-o lovitura”. La tarile in care trebuia sa se inteleaga indemnul „small is beautiful”.

Ultimele stiri Politice sunt aici

Lista, chiar cenzurata, a „dirigintilor” statului de drept care si-au ascuns afacerile in paradisuri fiscale este impresionanta. Si din acest motiv, unele dintre tarile rasaritene au inceput sa se trezeasca. Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia isi redefinesc nu statutul international (membri NATO, UE) ci relationarea cu Bruxelles-ul sau Washington-ul„, scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

Articole asemănătoare

Presedintele Romaniei a respins inca o data propunerile de ministri avansate de Dancila: Acum trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a Guvernului

Lucy Ionesco

Dacian Ciolos: Imi doresc un an 2018 al asumarii si al actiunii, un an in care sa incepem sa actionam noi insine fara a astepta ca altii sa o faca in locul nostru

Ioana Badulescu

Ce diferenta este intre sondajele PSD si PNL. Adriana Saftoiu: Firea este in fata lui Orban in acest moment

Lucy Ionesco