Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 12, 2016 09:40

Adrian Nastase vorbeste despre scandalul Panama Papers: Lista celor care si-au ascuns averile este impresionanta

Fostul premier Adrian Nastase vorbeste, pe blogul sau, despre scandalul Panama Papers, precizand ca lista cenzurata a persoanelor care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale este impresionanta, motiv pentru care unele tari rasaritene au inceput sa se trezeasca.

Adrian Nastase mai sustine ca marile puteri isi urmaresc cu cinism si mercantil, propriile interese economice si politice in tarile noastre, cu referire la tarile Europei de Est.

Scandalul Panama confirma ceea ce am spus adesea: reprezentantii marilor puteri si ai marilor corporatii se comporta precum adolescentul care, pe o banca, in parc, in timp ce-i arata prietenei sale stelele, ii baga mana pe sub fusta. Exprimat mai elegant – in timp ce vorbesc despre valori, stat de drept, democratie, ei isi urmaresc, cu cinism si mercantil, propriile interese economice si politice in tarile noastre. Ma refer la tarile Europei de Est, la tarile „in tranzitie”, la tarile care trebuiau sa foloseasca „terapia de soc”, la tarile ce trebuiau „sa taie coada cainelui dintr-o lovitura”. La tarile in care trebuia sa se inteleaga indemnul „small is beautiful”.

Ultimele stiri Politice sunt aici

Lista, chiar cenzurata, a „dirigintilor” statului de drept care si-au ascuns afacerile in paradisuri fiscale este impresionanta. Si din acest motiv, unele dintre tarile rasaritene au inceput sa se trezeasca. Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia isi redefinesc nu statutul international (membri NATO, UE) ci relationarea cu Bruxelles-ul sau Washington-ul“, scrie Adrian Nastase pe blogul sau.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.