Adrian Rugina
Social

Adrian Rugina, declarat cetatean de onorare al orasului Piatra Neamt

Adrian Rugină, care a murit salvand alte vieti din infernul Colectiv, a fost declarat cetățean de onorare al orașului Piatra Neamț. Adrian Rugină, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional ”Pentru Merit”, a primit post-mortem titlul de cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamt.

Evenimentul este umbrit de votul împotriva acestui titlu onorific pe care 4 consilieri locali, ascunşi în spatele votului secret, l-au acordat unui om care şi-a pus viaţa mai presus pentru a salva alte vieţi din iadul de la ”Colectiv”.

Proiectul a trecut însă graţie votului celor 18 consilieri locali care, prin votul lor, au adus şi un omagiu celor 60 de tineri care au murit în acea tragedie.

”La fel ca toți românii am fost şi eu profund impresionat de drama care s-a produs în acel club. Sunt şi eu părinte…. Între cei care au murit se află şi un erou. Adrian Rugină şi-a dat propria viață pentru a salva alte vieți.

Este gestul suprem pe care puțini îl fac. Merită respectul nostru veşnic şi de aceea voi propune acordarea post mortem a titlului de cetățean de onoare al municpiului Piatra Neamț”, a declarat consilierul local Cătălin Misăilă, initiatorul acestei propuneri.

Stiri pe aceeasi tema

Alerta meteo Cod Portocaliu de urgenta pentru Timisoara si Caras-Severin, furtuna va ajunge si in Hunedoara si Arad

Ioana Badulescu

Octavian Bitu, finul ministrului Banicioiu, arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Magistrat francez: In Romania exista un parchet anti-coruptie exemplar. Este atat de bun, incat este atacat!

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult