Nu mai putem sa ramanem la nivelul vine profesorul, tine speech-ul, studentul ia notite. Chestia este trebuie sa se modifice”, spune candidatul la functia de rector al UMF ”Carol Davila”.
Breaking News

Adrian Streinu Cercel ii sfatuieste pe romani sa schimbe modalitatea de salut

Medicul Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, ii sfatuieste pe romani sa schimbe modalitatea de salut pentru a preveni o infectare cu SARS-CoV-2. Potrivit profesorului, gestul de a saluta cu pumnul este unul contraindicat deoarece prezinta un risc ridicat de infectare. 

„Dorinta mea cat se poate de clara este sa vad cat mai putini pacienti (cu COVID – 19 – n.r.). Ca atare, rugamintea mea este sa va feriti cat mai mult sa va contaminati intre dumneavoastra, inclusiv in familiile dumneavoastra.

Exista un risc mare, in acest moment, sa va infectati in familie. Mai mult decat atat, as vrea sa va dau un sfat practic, pentru ca eu imi doresc ca din Senatul Romaniei sa vin cu lucruri concrete catre dumneavoastra, si anume: avem tendinta sa facem un gest simplu, acesta sa ne salutam cu pumnul”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Salutul cu pumnul este contraindicat deoarece se pot transfera microbii de la partenerul de salut. Medicul i-a sfatuit pe romani sa schimbe modalitatea de salut si sa salute cu mana dusa la piept, sau sa incline din cap, pentru ca vor obtine „acelasi rezultat”.

„Dupa parerea mea este contraindicat, pentru ca in momentul in care ati facut acest gest, luati de pe mana partenerului microbii si urmatoarea miscare este sa ii puneti in palma, in causul palmei, iar de aici la fata nu mai este decat un pas”, a spus Streinu-Cercel, candidat la alegerile parlamentare.

Dealtfel, recomandarea a fost facuta la evenimentul de lansare a campaniei electorale a PSD Bucuresti, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Adrian Streinu-Cercel a mai spus ca atunci cand va deveni membru al Parlamentului Romaniei va parasi functia de conducere de la la Institutul “Matei Bals”.

”Am acceptat invitatia de a participa in Senat la activitatea pe probleme de politici de sanatate. Specialisti trebuie sa fie nu numai la nivelul spitalelor, ci si acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul unitatilor spitalicesti. Va trebui sa recreionam sistemul sanitar romanesc, dar de la nivelul institutului nu pot face acest lucru, insa de la nivelul Parlamentului sunt convins ca pot face acest lucru”, a spus Streinu-Cercel.

Stiri pe aceeasi tema

Amendamentele la Legea bugetului si la OUG 114 sunt analizate de Guvern, inainte de asumarea raspunderii in Parlament

Cristiana Petrariu Bota

Cristian Diaconescu la RFI: Principala vulnerabilitate a acordului european privind migratia este implementarea

Ioana Badulescu

UE finanteaza 17 proiecte pentru dezvoltarea unor vaccinuri si tratamente menite a combate coronavirusul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult