13.3 C
România
27 septembrie 2022
Adrian Zuckerman, nominalizat de Trump pentru postul de ambasador al SUA in Romania. Zuckerman a emigrat in America la varsta de 10 ani
Externe

Adrian Zuckerman, nominalizat de Trump pentru postul de ambasador al SUA in Romania. Zuckerman a emigrat in America la varsta de 10 ani

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat miercuri pe Adrian Zuckerman, care a emigrat din România în SUA la vârsta de zece ani, pentru postul de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, se arată într-un comunicat publicat de Casa Abă. Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Potrivit comunicatului, Adrian Zuckerman a fost admis în baroul din New York în anul 1984, în prezent fiind partener al firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Acesta are peste 30 de ani în reprezentarea unor companii de imobiliare multinaţionale, naţionale şi locale. De asemenea, Zuckerman a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board.

Adrian Zuckerman este şi un membru al comisiei din cadrul Kids Corp., o organizaţie non-profit care ajută copiii defavorizaţ din Newark, New Jersey.

Potrivit ABC News, procesul de nominanalizare şi confirmare a ambasadorilor SUA durează aproxmativ trei luni. Pentru confirmare în funcţia de ambasador, persoana nominalizată trebuie aprobată în Senatul Statelor Unite.

La 11 iunie, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că înlocuirea ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, adăugând doar că persoana care îl va înlocui vorbeşte limba română.

Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador SUA în România în septembrie 2015. Anterior el a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat în cadrul Biroului de Resurse Umane şi în perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat funcţiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic şi director interimar de personal al Departamentului de Stat.

Related posts

Loteria Vizelor 2019 incepe pe 3 octombrie, a anuntat Ambasada SUA la Bucuresti

Delia Ion

Demisia lui Alexis Tsipras ar putea creste riscul ca Grecia sa nu poata respecta ultimul acord

Lucy Ionesco

Prima testare a unui vaccin anti-coronavirus a inceput in Marea Britanie. Vaccinul a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult