MASINA ZBURATOARE
IT/Stiinta

AeroMobil va livra primele masini zburatoare in 2020

AeroMobil, o companie slovaca axata pe realizarea de prototipuri auto, si-a prezentat la Top Marques Monaco modelul AeroMobil Flying Car, o masina zburatoare estimata la o valoare de peste 1 milion de dolari, care se poate transforma in vehicul zburator in trei minute.

Modelul prezentat a fost testat timp de patru ani si urmeaza sa fie propus in cel mai scurt tip pentru comercializare. AeroMobil a anntat ca este pregatita sa primeasca precomenzi, primele livrari urmand sa aiba loc incepand cu 2020.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel incât se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau sa zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburatoare, vrea sa fabrice initial pâna la 500 de unitati, la un pret de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar soferii trebuie sa aiba permis de conducere si licenta de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

Inainte ca masinile zburatoare sa poata intra pe piata, trebuie sa depaseasca numeroase ingrijorari legate de siguranta zborului.

Guvernele studiaza deja cum sa reglementeze dronele si masinile autonome, in timp de industria auto si cea a aviatiei lucreaza la sisteme informatice si la organizarea oraselor, pentru a se asigura ca vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

Stiri pe aceeasi tema

Un tanar din Iasi a inventat o casca inteligenta care apeleaza automat numarul de urgenta 112, in caz de accident

Ioana Badulescu

Scandal intre ANAF si proprietarii de site-uri .ro: Protectia Datelor anunta o investigatie din oficiu! In ce conditii pot fi transmise datele cu caracter personal

Cristiana Petrariu Bota

Lista persoanelor despre care Guvernul Romaniei a cerut informatii de la Facebook

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult