MASINA ZBURATOARE
IT/Stiinta

AeroMobil va livra primele masini zburatoare in 2020

AeroMobil, o companie slovaca axata pe realizarea de prototipuri auto, si-a prezentat la Top Marques Monaco modelul AeroMobil Flying Car, o masina zburatoare estimata la o valoare de peste 1 milion de dolari, care se poate transforma in vehicul zburator in trei minute.

Modelul prezentat a fost testat timp de patru ani si urmeaza sa fie propus in cel mai scurt tip pentru comercializare. AeroMobil a anntat ca este pregatita sa primeasca precomenzi, primele livrari urmand sa aiba loc incepand cu 2020.

Aripile vehiculului sunt retractabile, astfel incât se pot plia sau desface, pentru a circula pe drumuri publice sau sa zboare.

Compania, unul dintre dezvoltatorii unor astfel de vehicule zburatoare, vrea sa fabrice initial pâna la 500 de unitati, la un pret de 1,2-1,5 milioane de euro.

Pentru a decola, vehiculul are nevoie de un aerodrom sau de un alt loc autorizat, iar soferii trebuie sa aiba permis de conducere si licenta de pilotaj, a declarat directorul de comunicare al AeroMobil, Stefan Vadocz.

Inainte ca masinile zburatoare sa poata intra pe piata, trebuie sa depaseasca numeroase ingrijorari legate de siguranta zborului.

Guvernele studiaza deja cum sa reglementeze dronele si masinile autonome, in timp de industria auto si cea a aviatiei lucreaza la sisteme informatice si la organizarea oraselor, pentru a se asigura ca vehiculele pot circula pe coridoare sigure.

Stiri pe aceeasi tema

Facebook are noi reguli in afisarea continutului in fluxul de stiri (news feed) al utilizatorilor

Corina Alexandru

Pokemon Go, jocul care te plimba de nebun pe strazi, record de descarcari in toata lumea

Cristiana Petrariu Bota

India a lansat cu succes un al doilea modul spatial catre Luna. Agentia spatiala indiana vrea sa plaseze un rover in regiunea polara sudica a Lunii

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult