Social

AeroNautic Show 2017 se desfasoara sambata in Parcul Crangasi si Lacul Morii

Militari ai Armatei României participă sâmbătă, 16 septembrie, la festivalul „AeroNautic Show Lacul Morii 2017”, care se va desfăşura, între orele 10.00-18.00, în Parcul Crângaşi şi Lacul Morii din Bucureşti.

În zona destinată expoziției statice din parcul Crângași, publicul va putea urmări spectacole susținute de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale şi de membrii ansamblului artistic ai Cercului Militar Curtea de Argeș. De asemenea, militarii Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor face o demonstrație de mânuire a armamentului.

Publicul va putea să viziteze zonele special amenajate de categoriile de forţe și diverse structuri ale armatei, standul de carte cu titluri specifice, expoziția Muzeului Militar Naţional „Ferdinand I” dedicată Primului Război Mondial, să asiste la exerciții practice de detecție și intervenție la un dispozitiv exploziv improvizat, iar cei interesați vor putea obţine informaţii despre procesul de recrutare şi selecţie în Armata României.

De asemenea, în parc sunt organizate ateliere interactive de realizare a nodurilor marinărești, cățărare la panoul mobil de alpinism și traversare pe funicular.

În zona de spectacol de pe Lacul Morii, publicul va avea ocazia să asiste la un exercițiu demonstrativ de parașutare pe apă și recuperare, executat de un detașament de militari din cadrul Forțelor Terestre Române. Parașutarea se va face dintr-o aeronavă C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române. Forțele Navale Române sunt prezente la spectacol cu un exercițiu combinat elicopter și forțe pentru operații speciale – inserție în apă, recuperare cu coșul, recuperare cu coarda și parașutare la punct fix.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Aeronautică Română și Ministerul Apărării Naționale în calitate de partener și co-organizator, iar intrarea este liberă.

Programul detaliat, harta zonei și alte informații vor putea fi accesate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/aeronauticshowpage.

Stiri pe aceeasi tema

Concediul de acomodare, propus de Ministerul Muncii. Durata concediului de acomodare va fi de 3 luni

Cristiana Petrariu Bota

A murit Carmen Vulpoi, prorector al UMF Iasi si membru marcant al vietii academice romanesti

Ioana Badulescu

George Copos poate ajunge din nou la inchisoare, dupa ce Universitatea Bucuresti a confirmat plagiatul

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult