LEGEA PENSIILOR. Noi modificari la Legea pensiilor pentru grupele de munca I si II. Recalcularea pensiilor dupa noua lege
Social

Aflux de pensionari in MAI pana in 14 septembrie, data pana la care s-au aplicat prevederile legii pensiilor militare

Val de pensionari in MAI. Aproximativ 7 .200 de angajati din structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-au pensionat de la inceputul anului pana in 14 septembrie, data pana la care s-au aplicat prevederile legii pensiilor militare, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, precizand ca deficitul de personal a ajuns la 23.000 de oameni.

Dintre cele aproape 7.200 de pensionari, 4.000 au fost de la Politia Romana, 1.100 de la Jandarmerie, 700 de la Politia de Frontiera, 680 de la Pompieri, iar restul de la alte structuri ale MAI. Monica Dajbog a precizat ca deficitul de personal s-a accentuat constant inca din 2015, ajungand in prezent la 23.000 de oameni, scrie news.ro.

„Practic, functionam cu 85% din numarul de functii – din 150.000 de posturi, fiind in plata aproximativ 127.000”, a subliniat Dajbog.

Potrivit purtatorului de cuvant, in anul 2015 au fost angajati 1.700 de oameni si s-au pensionat 3.000, in timp ce in 2016 au fost angajati 5.000 de oameni si s-au pensionat 12.500, iar anul acesta s-au facut 5.300 de angajari si au iesit la pensie 8.000 de oameni, dintre care 7.200 cu drept la pensie.

„Este evident ca orice pierdere de personal, in conditiile unui deficit consistent, deja existent in sistem, se reflecta in activitatea Ministerului. Insa asta nu inseamna ca institutiile din MAI – Politia, Jandarmeria, Politia de Frontiera sau Pompierii – nu isi desfasoara misiunile de zi cu zi cu responsabilitate si eficienta”, a spus Monica Dajbog, dand exemplu faptul ca infractionalitatea la nivel national nu a crescut, ci este in scadere.

Purtatorul de cuvant al MAI a adaugat ca au fost luate masuri pentru reducerea deficitului de personal, fiind aprobat un pachet de masuri in acest sens, inclusiv pentru intarirea autoritatii politistului.

Astfel, au fost suplimentate locurile din scolile de agenti si subofiteri, urmand sa fie pregatite doua promotii in fiecare an, alternand perioadele de scoala cu cele de practica, iar perioada de scolarizare a fost redusa de la doi ani la un an.

Stiri pe aceeasi tema

Aurelia Daogaru si Maricica Iosub, printre romanii morti in cutremurul din Italia

Cristiana Petrariu Bota

Adrian Manolache, seful Loteriei Romane, a demisionat. Institutia este urmarita penal

Cristiana Petrariu Bota

Vaccinul pneumococic pentru copii va fi finantat in premiera de Ministerul Sanatatii

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult