Agentia JCR a reconfirmat ratingul de tara acordat Romaniei, decizie bazata pe perspectivele unei cresteri economice solide

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 27, 2017 15:32
Warning: A non-numeric value encountered in /home3/hotweek/public_html/wp-content/themes/allegro-theme/functions/other.php on line 93

Agentia JCR a reconfirmat ratingul de tara acordat Romaniei, decizie bazata pe perspectivele unei cresteri economice solide

Agentia JCR a reconfirmat ratingul de tara acordat Romaniei pentru datoria pe termen lung in valuta. Ministerul Finantelor precizeaza ca agentia de rating japoneza (JCR) a anuntat mentinerea perspectivei stabile si reconfirmarea rating-ului de tara acordat Romaniei (BBB/BBB+) pentru datoria pe termen lung in valuta, respectiv in moneda locala.

Decizia agenției Japan Credit Rating Agency (JCR) este susținută în primul rând de perspectivele unei creșteri economice solide, care este prognozată de agenție pe baza cererii interne la un nivel de aproximativ 4% pentru anii 2017 și 2018, chiar și în condițiile unor schimbări externe semnificative, sustin oficialii de la Finante.

“De asemenea, în susținerea deciziei sunt subliniate creșterea moderată a inflației, îmbunătățirea poziției externe, precum și nivelul scăzut al datoriei guvernamentale”, precizeaza Ministerul Finantelor.

În același timp, agenția consideră că unul din factorii care afectează o posibilă creștere a ratingului îl reprezintă sistemul financiar, aflat încă în proces de dezvoltare.

“Urmare a măsurilor de relaxare fiscală adoptate de noua coaliție de guvernare, agenția se așteaptă ca Guvernul României să asigure menținerea deficitului bugetar sub 3% din PIB, în condițiile unui nivel scăzut al datoriei publice, de sub 40% din PIB”, mai arata institutia intr-un comunicat de presa.

La începutul acestui an, agenția de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale României la “BBB minus”, perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.