IT/Stiinta Life

Agentia Spatiala Britanica dezvolta avionul spatial! Durata unui zbor Londra-Sydney, care astazi este de 22 de ore, s-ar putea reduce la doar 4 ore

Agentia Spatiala Britanica lucreaza la proiectul avionului spatial, gratie caruia durata unui zbor Londra-Sydney, care astazi este de 22 de ore, ar putea fi redus la doar 4 ore. Durata unui zbor Londra-Sydney, care in aceast moment dureaza peste 22 de ore, s-ar putea reduce la doar 4 ore, daca avionul spatial aflat in dezvoltare in Marea Britanie va fi lansat, informeaza CNN. 

Agentia Spatiala Britanica a anuntat ca va lucra indeaproape cu Agentia Spatiala Australiana pentru a crea prima „punte spatiala”.

Cea mai importanta componenta a acestei colaborari este motorul SABRE, dezvoltat de compania Reaction Engines.

„Cand vom fi adus motorul SABRE la parametri corespunzatori, zborurile catre Australia s-ar putea realizat in doar patru ore”, a spus Graham Trunock, seful Agentiei Spatiale Britanice. „Aceasta tehnologie ar putea livra astfel de rezultate. Vorbim de anii 2030 pentru serviciul operational, iar lucrarile sunt deja avansate”.

Adeptii zborului supersonic astepta de ani de zile o noua cale rapida de transport, de la oprirea zborurilor cu avioanele Concorde, in 2003.

In luna aprilie, Reaction Engines a anuntat testarea cu succes a unui sistem de racire, simuland conditii de Mach 3,3 (peste 3.500 km/ora), adica de peste trei ori viteza sunetului.

Aceasta viteza este cu 50% mai mare decat viteza de croaziera a aeronavelor Concorde, care efectuau zboruri intre New-York si Paris in doar 3 ore si jumatate.

Compania Reaction Engines sustine ca motoarele SABRE combina eficienta energetica a unui motor cu reactie cu viteza si unei rachete.

Motorul SABRE este construit sa atinga viteze de Mach 5 in atmosfera, dar putea fi capabil sa propulseze o aeronava prin spatiu la viteze de pana la Mach 25.

 

Stiri pe aceeasi tema

Cu ochii pe Istanbul, pana pe 10 martie. Expozitie de fotografie semnata de Romeo Catalin Calugaru

Cristiana Petrariu Bota

Gabriel Badea Paun, un roman stabilit in Franta, va interpreta rolul locotenentului Columbo in noua serie a filmului

Cristiana Petrariu Bota

ROMANII AU TALENT 2016 incepe in curand la Pro TV

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult