0.7 C
România
29 noiembrie 2020
vaccin anticoroanvirus
Breaking News Social

Agentia UE de sanatate: Ridicarea prea rapida a restrictiilor ar putea provoca o reaparitie brusca a transmisiei virusului

Centrul European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC) a anuntat ca primul val al epidemiei de coronavirus „si-a atins apogeul” in 20 de tari din UE si Spatiul Economic European (EEA), insa a recomandat statelor sa actioneze cu precautie cand vine vorba de ridicarea restrictiilor, scrie Politico.

„Ridicarea prea rapida a restrictiilor, fara o monitorizare corespunzatoare a situatiei si a unui sistem sanitar bine pregatit, ar putea provoca o reaparitie brusca a transmisiei virusului in comunitate”, a avertizat Andrea Ammon, directorului Centrului European de Prevenire si Control al Bolilor (ECDC), cand a prezentat noua evaluare a institutiei. Ammon a recomandat urmarirea indicatiilor Comisie Europene pentru inlaturarea restrictiilor.

Masurile de distantare sociala par sa aiba succes in reducerea transmisiei virusului. In tarile UE/EEA si in Marea Britanie, numarul persoanelor introduse in carantina de 14 zile a scazut cu 18% incepand cu data de 8 aprilie.

Riscul de reaparitie al virusului in comunitati, daca masurile de distantare sunt ridicate treptat, este „moderat”, a anuntat ECDC, si „foarte ridicat” daca restrictiile sunt eliminate fara precautie si cu un sistem de sanatate nepregatit.

Riscul de a se imbolnavi grav este scazut pentru cetatenii europeni din zonele unde exista masuri de distantare sociala, insa „moderat” pentru cei care prezinta factori de risc precum varsta inaintata sau alte afectiuni preexistente. In zonele in care nu exista masuri de distantare sociala, riscul de transmitere a virusului in comunitate este ridicat – riscul de boala severa este „moderat” pentru majoritate oamenilor si „foarte ridicat” pentru cei cu factori de risc.

Stiri pe aceeasi tema

REZULTATE ALEGERI MOLDOVA: Igor Dodon – 48,2%, Maia Sandu – 38,4%. Turul doi al alegerilor, pe 13 noiembrie

Cristiana Petrariu Bota

FSLI: Mii de profesori isi vor pierde locul de munca dupa reducerea numarului de ore in invatamant

Cristiana Petrariu Bota

Romanii pot solicita trimiterea pasapoartelor la domiciliu

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult