13.3 C
România
11 septembrie 2024
Agnes Jansen, olandeza care face agricultura BIO langa Sibiu. Gustul rosiilor frantuzesti produse pe pamant romanesc este unic
Economie

Agnes Jansen, olandeza care face agricultura BIO langa Sibiu. Gustul rosiilor frantuzesti produse pe pamant romanesc este unic

Agnes Jansen este de nationalitate olandeza si a venit in Romania sa faca agricultura BIO. Stabilita de cinci ani la Sarata, judetul Sibiu, Agnes si-a indeplinit visul de o viata. Si-a cumparat o bucata de pamant langa Sibiu, a luat cateva parcele in arenda si s-a apucat de agricultura. Si-a facut ferma pe care nu a reusit sa o aiba in Olanda, unde ai nevoie de mult mai multi bani pentru a-ti face propria mosie.

”Acasa nu mi-am putut permite sa-mi fac ferma, dar in Romania mi-am indeplinit visul”, a marturisit Agnes Jansen, intr-un interviu acordat pentru publicatia de specialitate agrointel.ro. Desi a asteptat jumatate de viata pentru a-si indeplini visul, in cele din urma a reusit pe pamant romanesc.

Cat castiga romanii cu afaceri pe plajele din Grecia, Maldive sau Tenerife

Intr-o zi a lasat tot ce avea in Olanda si s-a stabilit in Sarata, judetul Sibiu, unde si-a cumparat ranch-ul visat, l-a renovat asa cum a vrut şi apoi s-a apucat de treaba. Acum, dupa 5 ani, spune ca este fericita si implinita. Munceste cat e ziua de lunga si nu neaga ca intr-o zi s-ar putea intoarce in Olanda. Pana atunci, este vizitata din cand in cand de copii, dar acestia nu sunt prea entuziasmati de “nebunia” mamei.

“Am vrut să fac agricultură de când eram mic copil şi nu am putut, că nu am moştenit o fermă, nici nu am avut mulţi bani să cumpăr una în Olanda. Aici nu mi-au trebuit aşa de mulţi bani, loc este destul, timpul e bun, natura ne ajută, oamenii sunt simpatici. Un hectar în Olanda e 50 de mii de euro. În Sărata am cumpărat o parcelă, dar am luat în arendă 3 hectare. Anul ăsta, am produs pentru prima dată roşii cherry”, spune Agnes, pentru agrointel.ro.

PROGRAMUL START: Au inceput inscrierile in programul care le ofera tinerilor 90% din banii necesari deschiderii unei afaceri

Gustul roşiilor franţuzeşti produse de o olandeză pe pămînt românesc este unic. Sunt dulci, zemoase, că ai putea să le mănânci în loc de fructe.

Dar Agnes Jansen nu produce doar roşii cherry, ci o varietate de legume. Oamenii din Sibiu se duc la Sărata vinerea şi îşi iau coşul cu legume proaspete bio. Au abonament. O cutie mică, pentru 1-2 persoane conţine o salată, o legătură de ceapă, brocolli, o legătură de morcovi şi 0,75 kg de roşii. Aceasta costă 25 lei. O cutie medie, pentru 3 – 4 persoane conţine două salate, o legătură de ceapă, rucola, broccoli, o legătură de morcovi, şi 1,5 kg de roşii. Aceasta costă 35 de lei. Agnes aduce cutiile cu legume bio de la Sărata, până la Sibiu, iar abonaţii au un punct fix, în centrul Sibiului, unde vin şi îşi ridică produsele.

AFACERI DE SUCCES: Batonul Copilariei, un business din Sibiu care aduce milioane de euro

Ceilalţi o găsesc pe olandeză în Piaţa Ţărănească „Transilvania, în fiecare sâmbătă. Aduce, pe lângă toate legumele cu care umple coşurile bio, şi dovleac pentru supă cremă, dar şi dulceaţă de casă, făcută de ea însăşi.

Cititi AICI povestea integrala a olandezei care face agricultura bio in Romania.

Articole asemănătoare

SALARIZARE 2017. Ce pericole ascunde noua lege a salarizarii unitare, aflata in lucru la Guvern

Delia Ion

Banca Mondiala: Cele mai sarace regiuni din Romania vor fi mai bogate decat “regiunile cu crestere redusa” din Italia, Spania, Portugalia si Grecia

Ioana Badulescu

Investitorii de la BVB care au vandut miercuri actiunile cumparate marti au facut superprofit

Ioana Badulescu