21.1 C
România
26 septembrie 2022
Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air
Economie

Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air

Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air. Compania a oferit 50 de milioane de lei moldovenesti pentru societatea nationala aeriana a Republicii Moldova, Air Moldova.  Intr-un comunicat transmis presei se precizeaza ca actualul orar de zbor al Air Moldova se mentine.

Civil Aviation Group a preluat şi datoriile Air Moldova, de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti. Noul acţionariat precizează că menţine actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâştigarea încrederii clienţilor pentru ameliorarea performanţelor comerciale.

„Accesul la tehnologie IT de ultimă generaţie, dezvoltarea infrastructurii şi modernizare flotei, alături de experienţa în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova şi vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunităţi pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii”, precizează un comunicat al Blue Air.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova.

În anul 2017, la bordul aeronavelor Blue Air au călătorit peste 5 milioane de pasageri în 16 ţări din Europa. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019, Blue Air aşteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând circa 50% din transporturile aeriene de pasageri şi are conexiuni cu ţările din Comunitatea Statelor Independente şi din Uniunea Europeană.

Related posts

ANAF va demara inspectii fiscale la Praktiker, Baumax, Leroy Merlin, Rewe si Auchan

Lucy Ionesco

Ministerul Finantelor introduce masura esalonarii la plata a datoriilor acumulate in timpul pandemiei

Teodora Badescu

Cazier si carte de identitate fara taxa de timbru! Copiile legalizate vor fi eliminate

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult