21.9 C
România
22 septembrie 2023
Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air
Economie

Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air

Air Moldova este cumparata de Civil Aviation Group, din care face parte operatorul aerian roman Blue Air. Compania a oferit 50 de milioane de lei moldovenesti pentru societatea nationala aeriana a Republicii Moldova, Air Moldova.  Intr-un comunicat transmis presei se precizeaza ca actualul orar de zbor al Air Moldova se mentine.

Civil Aviation Group a preluat şi datoriile Air Moldova, de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti. Noul acţionariat precizează că menţine actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâştigarea încrederii clienţilor pentru ameliorarea performanţelor comerciale.

„Accesul la tehnologie IT de ultimă generaţie, dezvoltarea infrastructurii şi modernizare flotei, alături de experienţa în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova şi vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunităţi pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii”, precizează un comunicat al Blue Air.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova.

În anul 2017, la bordul aeronavelor Blue Air au călătorit peste 5 milioane de pasageri în 16 ţări din Europa. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019, Blue Air aşteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând circa 50% din transporturile aeriene de pasageri şi are conexiuni cu ţările din Comunitatea Statelor Independente şi din Uniunea Europeană.

Related posts

Premierul a oferit detalii despre cresterea pensiilor in 2021 si despre noua lege a pensiilor bazata pe contributivitate

Lucy Ionesco

Datoria Romaniei, in crestere. Statul roman se taraie din imprumut in imprumut

Lucy Ionesco

Salarii majorate pentru specialistii implicati in proiecte de cercetare pe baza de contracte de finantare din fonduri publice

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult