Firmele care angajeaza elevi si studenti primesc ajutor financiar de la stat
Economie

Semnal de alarma privind programul de ajutor de minimis: Sunt afectate 500 de companii si peste 4.000 de locuri de munca

Programul de ajutor de minimis nu s-a implementat in 2015, iar acest lucru afecteaza 500 de companii si peste 4.000 de locuri de munca, a atras atentia Florin Jianu, vicepresedintele Consiliului pentru IMM-uri, care a tinut sa traga un semnal de alarma in acest sens in cadrul unei conferinte de presa.

Florin Jianu a declarat ca exista bani pentru schema de minimis, deoarece au fost facute inca de anul trecut credite de angajament pentru 300 de milioane de lei, insa a adaugat ca in ciuda acestui fapt, in acest an, Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri a refuzat pana in prezent sa le deconteze firmelor cheltuielile.

Judetele din Romania in care se castiga cel mai bine

Infiintarea sau dezvoltarea de IMM-uri, sprijinite de stat

Aceasta schema a fost instituita in 2013, iar la ea au aplicat 550 de companii, anul trecut. Ele au primit 170 de milioane de lei in 2014, iar in acest an ar trebui sa deconteze inca 275 de milioane de lei.

„Trebuie tras un semnal de alarma pentru programul de ajutor de minimis care, din pacate, in acest an nu s-a implementat, fiind afectate 500 de companii si peste 4.000 de locuri de munca”, a afirmat Florin Jianu.

Stiri pe aceeasi tema

ANAF a lansat operatiunea Iceberg, o actiune ampla de verificare fiscala a celor mai mari companii

Cristiana Petrariu Bota

BNR: Cu ce probleme se confrunta companiile din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Zece sfaturi de la americani pe care orice afacerist trebuie sa le stie pentru a avea succes

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult