Propunere pentru modificarea Legii societatilor nr. 31/1990. Se doreste simplificarea infiintarii firmelor si a schimbarilor de sedii
Economie

Ajutor de minimis de pana la 200.000 lei/beneficiar prin programul Start-up Nation – Romania

Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, un program prin care vrea sa incurajeze dezvoltarea spiritului antreprenorial. In acest sens, Executivul a aprobat Ordonanta de urgenta pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, programul Start-up Nation – Romania dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Autoritatile considera ca Start-up Nation — Romania va motiva tinerii sa ramana in tara si sa desfasoare activitati de antreprenoriat si va contribui la crearea de noi companii in domenii cu valoare adaugata ridicata.

Prin ‘Start-up Nation — Romania’ se acordă ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim estimat de 10.000 de întreprinderi mici și mijlocii.

Se estimează, astfel, crearea a minim 20.000 de noi locuri de muncă anual în cadrul celor 10.000 de întreprinderi nou înființate care vor trebui să angajeze minimum 2 salariați cu contract de muncă pe durată nedeterminată și să-i mențină în activitate cel puțin 3 ani.

„România pornește cel mai ambițios program de susținere a start-up-urilor, program ce se aplică cu succes și în alte țări precum Israel sau Marea Britanie și face, astfel, un alt pas spre atingerea dezideratului — România, țara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Est-ul Europei.

Start-up Nation — Romania va motiva tinerii să rămână în țară și să desfășoare activități de antreprenoriat, va contribui la crearea de noi companii în domenii cu valoare adăugată ridicată, crescând astfel atractivitatea României în regiune. Acest program va crea companiile de succes de mâine care vor consolida baza economiei românești”, a spus ministrul Florin Jianu.

Citeste si: Decizii luate in ultima sedinta de Guvern

Societatile de stat trebuie sa repartizeze minimum 90% din profitul net realizat in 2016 la buget

Firmele din Romania pot angaja in acest an 5.500 de cetateni straini nou-admisi

Stiri pe aceeasi tema

George Soros vinde unei companii din Ungaria explorarile de la Putna

Cristiana Petrariu Bota

Pensiile pentru militari, politisti si functionari publici, calculate in cuantum de 80% din salariu

Cristiana Petrariu Bota

Mega Mall, cel mai mare centru comercial din Bucuresti, si-a amanat deschiderea

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult