Ajutor financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii si aleg sa apeleze la FIV

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota septembrie 16, 2019 16:16

Ajutor financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii si aleg sa apeleze la FIV

Primaria Generala va continua sa sprijine financiar cuplurile care nu pot avea copii si aleg procedurile de fertilizare in vitro. Incepand cu 1 ianuarie 2020, se ofera 13.800 de lei pentru fiecare cuplu care doreste sa apeleze la FIV.  

Gabriela Firea anunta ca Primaria Generala va continua programul prin care se ofera sprjin financiar pentru cuplurile care nu pot avea copii si aleg sa apeleze la procedurile de reproducere umana asistata – fertilizare in vitro (FIV).

”Cuplurile care nu au reusit sa-si depuna dosarul la ASSMB au o noua posibilitate de inscriere incepand cu 1 ianuarie 2020. Atunci, alte 1.000 de cupluri vor intra in proiect si vor primi sprijin financiar in valoare de 13.800 lei/cuplu”, a precizat edilul general, intr-o postare pe Facebook.

Toate cele 1.000 de locuri disponibile anul acesta in cadrul proiectului ”O sansa pentru cuplurile infertile – FIV 2” au fost ocupate in mai putin de trei luni, arata Gabriela Firea. Ea a mentionat ca pana in prezent s-au nascut 150 de bebelusi prin acest program.

Pe 15 iunie, Primaria Capitalei anunta debutul inscrierilor pentru proiectul FIV – 2. Beneficiarii sunt cuplurile carora medicul specialist in obstetrica-ginecologie, cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata, le-a diagnosticat o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala.

In 2018 si 2019, un numar 2.000 de cupluri s-au inscris in programul derulat de Primaria Capitalei, in baza caruia bucurestenii primesc 3.000 de euro pentru a achita analizele si procedura FIV (fertilizare in vitro).

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul ASSMB, la sectiunea Proiect FIV2.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.