Externe

Ajutorul pentru persoanele self-employed din Marea Britanie va creste, a anuntat Boris Johnson

Ajutorul pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in regim de self-employed in Marea Britanie va fi majorat in timpul celui de-al doilea blocaj generat de pandemia de coronavirus, anunta Guvernul de la Londra citat de The Guardian. 

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat, luni, ca lucratorii independenti (self-employed) vor primi un sprijin guvernamental majorat pe parcursul blocajului de patru saptamani care debuteaza pe 5 noiembrie. Ajutorul pentru self-employed va fi dublat pentru luna noiembrie, pana acum acesta fiind in cuantum de 40%.

Boris Johnson creste schema de sprijin pentru veniturile din munca independenta (SEISS) pe un fundal social tensionat, sub presiunea crescanda a milioane de lucratori in pragul aplicarii, de joi, a noi masuri de restrictie.

Marea Britanie va intra, joi, intr-un al doilea blocaj national, care va presupune inchiderea restaurantelor, pub-urilor si magazinelor neesentiale pana cel putin pe 2 decembrie. Spre deosebire de primul blocaj de la sfarsitul lunii martie si aprilie, scolile si universitatile din Marea Britanie vor ramane deschise.

Astazi, Boris Johnson a spus ca va fi disponibil un sprijin mai generos pentru persoanele care isi desfasoara activitatea ca self-employed.

Cele mai noi stiri din Marea Britanie

„Pentru noiembrie, ne vom dubla sprijinul de la 40 la 80% din profit”, a declarat Johnson in Parlament.

Persoanele care lucreaza in regim self-employed vor putea aplica cel mai probabil de la sfarsitul lunii noiembrie.

Potrivit oficialilor din Guvernul Marii Britanii, cresterea ajutorului pentru lucratorii independenti va ajunge la o medie de 55% din profituri pe o perioada extinsa, subventia maxima disponibila fiind de 5.160 de lire sterline.

Pachetul de sprijin economic va oferi 4,5 miliarde de lire sterline de ajutor lucratorilor independenti in perioada noiembrie-ianuarie.

De asemenea, termenul pana la care firmele din Marea Britanie pot solicita un imprumut garantat de Trezorerie a fost si el prelungit, pana la 31 ianuarie 2021. Schemele de imprumut sustinute de guvern au sprijinit pana acum peste 1 milion de companii pentru a accesa finantari in cuantum de peste 60 de miliarde de lire sterline.  

Mai multe detalii puteti afla de pe site-ul Guvernului Marii Britanii www.gov.uk Government increases support for self-employed across the UK.

Stiri pe aceeasi tema

Malala a revenit din Marea Britanie in orasul natal din Pakistan pentru prima data de cand a fost impuscata de talibani

Ioana Badulescu

Marea Britanie asteapta al treilea bebelus regal. Kate Middleton a ajuns la spitalul St. Mary insotita de Printul William

Ioana Badulescu

Reguli noi pentru platile electronice din magazine si online, menite a proteja datele financiare, adoptate de Comisia Europeana

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult