Externe

Ajutorul pentru persoanele self-employed din Marea Britanie va creste, a anuntat Boris Johnson

Ajutorul pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in regim de self-employed in Marea Britanie va fi majorat in timpul celui de-al doilea blocaj generat de pandemia de coronavirus, anunta Guvernul de la Londra citat de The Guardian. 

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat, luni, ca lucratorii independenti (self-employed) vor primi un sprijin guvernamental majorat pe parcursul blocajului de patru saptamani care debuteaza pe 5 noiembrie. Ajutorul pentru self-employed va fi dublat pentru luna noiembrie, pana acum acesta fiind in cuantum de 40%.

Boris Johnson creste schema de sprijin pentru veniturile din munca independenta (SEISS) pe un fundal social tensionat, sub presiunea crescanda a milioane de lucratori in pragul aplicarii, de joi, a noi masuri de restrictie.

Marea Britanie va intra, joi, intr-un al doilea blocaj national, care va presupune inchiderea restaurantelor, pub-urilor si magazinelor neesentiale pana cel putin pe 2 decembrie. Spre deosebire de primul blocaj de la sfarsitul lunii martie si aprilie, scolile si universitatile din Marea Britanie vor ramane deschise.

Astazi, Boris Johnson a spus ca va fi disponibil un sprijin mai generos pentru persoanele care isi desfasoara activitatea ca self-employed.

Cele mai noi stiri din Marea Britanie

„Pentru noiembrie, ne vom dubla sprijinul de la 40 la 80% din profit”, a declarat Johnson in Parlament.

Persoanele care lucreaza in regim self-employed vor putea aplica cel mai probabil de la sfarsitul lunii noiembrie.

Potrivit oficialilor din Guvernul Marii Britanii, cresterea ajutorului pentru lucratorii independenti va ajunge la o medie de 55% din profituri pe o perioada extinsa, subventia maxima disponibila fiind de 5.160 de lire sterline.

Pachetul de sprijin economic va oferi 4,5 miliarde de lire sterline de ajutor lucratorilor independenti in perioada noiembrie-ianuarie.

De asemenea, termenul pana la care firmele din Marea Britanie pot solicita un imprumut garantat de Trezorerie a fost si el prelungit, pana la 31 ianuarie 2021. Schemele de imprumut sustinute de guvern au sprijinit pana acum peste 1 milion de companii pentru a accesa finantari in cuantum de peste 60 de miliarde de lire sterline.  

Mai multe detalii puteti afla de pe site-ul Guvernului Marii Britanii www.gov.uk Government increases support for self-employed across the UK.

Stiri pe aceeasi tema

Firma de spionaj Black Cube ar fi fost implicata intr-o campanie de discreditare a ONG-urilor din Ungaria inainte de alegeri

Ioana Badulescu

Papa Francisc: Sufletele oamenilor cu pacate multe nu merg in iad!

Delia Ion

Toate zborurile spre si dinspre Italia au fost suspendate. Masura este valabila pentru toate aeroporturile din Romania

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult