Al doilea transplant pulmonar din Romania a avut loc azi-noapte la Spitalul “Sfanta Maria” din Bucuresti

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu mai 1, 2018 13:00

Al doilea transplant pulmonar din Romania a avut loc azi-noapte la Spitalul “Sfanta Maria” din Bucuresti

Al doilea transplant pulmonar bilateral din Romania a avut loc, in noaptea de luni spre marti, de o echipa de la Spitalul “Sfanta Maria” din Bucuresti. Beneficiarul transplantului este un pacient de 47 de ani cu o boala bronsectatica.

Intr-un comunicat transmis de unitatea spitaliceasca, se precizeaza ca pacientul se afla in sectia de terapie intensiva si are o evolutie postoperatorie favorabila.

”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecţti pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se precizează în comunicatul semnat de managerul spitalului, Narcis Copcă.

Iti recomandam si: Primul transplant pulmonar din Romania a reusit, a anuntat Spitalul Clinic Sfanta Maria

Despre femeia chirurg, cu Ioana – studenta la Facultatea de Medicina din Constanta: Medicina nu e doar carte, inseamna pasiune si suflet. INTERVIU

În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018, la Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’ din București a fost realizat primul transplant pulmonar.

Beneficiarul primului transplant a fost un ieșean în vârstă de 37 de ani, care a trăit în ultimii 3 ani conectat la aparatul de oxigen și care a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate. Clinica AKH din Viena, singura care a răspuns, a refuzat cazul deoarece pe lista de aşteptare se mai aflau încă patru pacienţi din România.

“Pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”. Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, anunța medicul Narcis Copcă atunci printr-un comunicat.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.