3.2 C
România
21 februarie 2024
Al doilea transplant pulmonar din Romania, efectuat azi-noapte la Spitalul
Social

Al doilea transplant pulmonar din Romania a avut loc azi-noapte la Spitalul „Sfanta Maria” din Bucuresti

Al doilea transplant pulmonar bilateral din Romania a avut loc, in noaptea de luni spre marti, de o echipa de la Spitalul „Sfanta Maria” din Bucuresti. Beneficiarul transplantului este un pacient de 47 de ani cu o boala bronsectatica.

Intr-un comunicat transmis de unitatea spitaliceasca, se precizeaza ca pacientul se afla in sectia de terapie intensiva si are o evolutie postoperatorie favorabila.

”Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecţti pe lista de aşteptare a Spitalului Sf Maria”, se precizează în comunicatul semnat de managerul spitalului, Narcis Copcă.

Iti recomandam si: Primul transplant pulmonar din Romania a reusit, a anuntat Spitalul Clinic Sfanta Maria

Despre femeia chirurg, cu Ioana – studenta la Facultatea de Medicina din Constanta: Medicina nu e doar carte, inseamna pasiune si suflet. INTERVIU

În noaptea de 17 spre 18 aprilie 2018, la Spitalul Clinic ‘Sfânta Maria’ din București a fost realizat primul transplant pulmonar.

Beneficiarul primului transplant a fost un ieșean în vârstă de 37 de ani, care a trăit în ultimii 3 ani conectat la aparatul de oxigen și care a depus în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate. Clinica AKH din Viena, singura care a răspuns, a refuzat cazul deoarece pe lista de aşteptare se mai aflau încă patru pacienţi din România.

“Pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic „Sfânta Maria”. Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, anunța medicul Narcis Copcă atunci printr-un comunicat.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani.

Related posts

Copiii incadrati in cele patru grade de handicap pot primi un stimulent financiar in valoare de 1.000 lei/luna

Delia Ion

Teatrul Nottara din Bucuresti s-a inchis, spectacolele au fost suspendate pe termen nedefinit

Lucy Ionesco

Mircea Dumitru, rector UBB, despre filosofia mintii, teoremele lui Goedel si algoritmizarea mintii

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult