Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului
Social

Alarma falsa! Cei doi brasoveni nu au virusul Zika, insa Romania nu detine teste pentru depistarea virusului

Alarma falsa! Cele doua persoane din Brasov nu aveau virusul Zika, insa in Romania nu se pot face teste concludente pentru depistarea virusului Zika. La Institutul Cantacuzino analizele nu sunt complete, iar la spitalele Matei Bals si Victor Babes nu exista substantele necesare. Chiar si in aceste conditii, specialistii sustin ca virusul nu este un pericol pentru Romania.

Astfel, cazurile celor doi brasoveni, suspectati de infestare cu Zika, s-au dovedit a fi alarme false.

Cei doi pacienti au ajuns la Institutul Matei Bals din Bucuresti, ei fiind speriati ca au contractat virusul care face ravagii in America de Sud.

CE SIMTOME PREZINTA VIRUSUL ZIKA

”La Institutul Matei Bals s-au prezentat doi cetățeni, soț și soție, care s-au întors din Republica Dominicana și au dorit un consult pentru a vedea dacă este posibil să fie infectați cu virusul Zika su nu. Suspiciunea de Zika este foarte foarte mică. De altfel a trecut o lună și ceva de când s-au întors din Republica Dominican”, a spus purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, Cătălin Apostolescu, citat de B1 TV.

HotWeek.ro iti recomanda si: HREANUL, cel mai bun antibiotic natural. Tratamentul cu hrean vindeca sinuzita si reumatismul

PLEXUL SOLAR sau creierul abdominal. Modul incredibil prin care te poti vindeca si iti poti controla starea de sanatate

Ce pericol prezinta virusul Zika pentru Romania

Specialistii din cadrul Societatii Romane de Microbiologie sustin, insa, ca virusul ZIKA nu prezinta o problema pentru Romania.

„Nu exista niciun motiv sa credem ca se va transmite infectia in Europa. Infectia in sine este banala, nu produce sechele, dar s-a observat o corelatie statistica intre prezenta infectiei si aparitia cazurilor de microencefalie. Urmeaza sa se stabileasca daca exista intr-adevar o corelatie intre virusul ZIKA si aceasta boala”, a declarat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Stiri pe aceeasi tema

In Romania sunt inregistrate 246 cazuri de coronavirus. Ultimele infectari sunt in Bucuresti, Iasi, Hunedoara, Alba, Suceava

Cristiana Petrariu Bota

Vanzarea medicamentelor in mediul online ar putea fi interzisa

Bogdan

Veteranii de razboi si vaduvele de razboi primesc ajutoare financiare pentru chirie, energie electrica sau termica

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult