Alba Iulia este, in aceste zile, capitala tuturor romanilor. De 1 decembrie, in toate bisericile vor fi slujbe inchinate Zilei Nationale

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 1, 2018 02:19

Alba Iulia este, in aceste zile, capitala tuturor romanilor. De 1 decembrie, in toate bisericile vor fi slujbe inchinate Zilei Nationale

Alba Iulia este, in aceste zile, capitala tuturor romanilor. Marea Unire, infaptuita acum 100 de ani, aduce inima langa inima aproape 200 de mii de oameni, turisti si localnici. Toate locurile de cazare sunt ocupate, iar unele rezervari au fost facute anul trecut.

Catedrala nationala a fost plina de oameni veniti cu bucurie din toata tara la praznicul Sfantului Apostol Andrei, primul hram al Catedralei. Slujba a fost tinuta de patriarhul Daniel si de patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, venit special in tara noastra pentru aceasta sarbatoare.

Aproape o mie de credinciosi s-au rugat si la manastirea Sfantului Apostol Andrei din Constanta. Lacasul este ridicat in apropierea unei pesteri unde se crede ca a trait Sfantul Andrei.

Desi termometrele indicau minus 7 grade, oamenii au ramas la slujba. De 1 decembrie, in toate bisericile vor fi slujbe inchinate zilei nationale.

Programul evenimentelor in Alba Iulia

Ceremonia militara din Alba Iulia va incepe de la ora 15.30, in zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, unde vor defila aproximativ 1.600 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Roman de Informatii si Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu aproximativ 150 mijloace tehnice si 23 de aeronave militare. In blocurile de defilare se vor regasi militari si tehnica ale armatei poloneze.

Pe timpul ceremoniilor din Bucuresti si Alba Iulia vor fi executate cate 21 de salve de artilerie.

 

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.