ALDE
Politica

ALDE condamna rasismul si extremismul unui membru PNL, care a declarat ca femeile sarace ar trebui sterilizate

Președintele Departamentului ALDE pentru Minorități Naționale, Dana Varga, își exprimă îngrijorarea față de numirea lui Rareș Buglea, consilier local PNL din Alba Iulia, drept moderator al unui eveniment dedicat romilor, organizat de către autoritățile locale din Alba.

„ALDE condamnă ferm rasismul și extremismul membrilor PNL! Consider inadmisibil ca Rareș Buglea să participe la un astfel de eveniment. Să nu uităm că pe 8 aprilie, de Ziua Internaţională a Romilor, Buglea a reafirmat că femeile sărace ar trebui sterilizate, dacă nu dovedesc că au resurse materiale pentru a-şi creşte copiii. Inițial, această afirmație a lui Buglea a fost făcută în 2013, când a și fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cu toate acestea, nu am văzut până acum nicio reacție din partea conducerii noului PNL. Prin lipsa de reacție, conducerea bicefală a noului PNL nu face altceva decât să tolereze asemenea atitudini extremiste și rasiste, îndepărtându-se de valorile democratice ale statului de drept.

De Ziua Internațională a Romilor, ALDE a lansat Strategia Politică Liberală pentru Comunitățile de Romi. ALDE consideră că reformarea și modernizarea statului român nu se poate face fără modernizarea comunităților de romi, tot așa cum, fondatorii liberalismului în România au înțeles că formarea statului român modern presupune desființarea celei mai împovărătoare și îndelungate instituții din Principatele Române, instituția robiei care s-a întins de-alungul a cinci secole. Reamintesc cu această ocazie că datorită viziunii liberale a marelui om politic Mihail Kogălniceanu, s-a pus capăt instituției robiei romilor. Iar eliberarea romilor din starea de robie și redarea statutului de oameni liberi a fost un act de voință politică care a stat la baza creării statului român modern.

PNL nu mai are credibilitate, pierderea de imagine nu se mai poate compensa, considera Alina Mungiu Pippidi

Ca om politic liberal și ca femeie romă, m-am implicat activ în susținerea politicilor de integrare a comunităților defavorizate din România și solicit tuturor decidenților politici să ia atitudine împotriva manifestărilor de intoleranță pe criterii etnice, de xenofobie, rasism sau orice alte atitudini de natură să încalce drepturile și libertățile individului din societatea românească!”, declară președintele Departamentului ALDE pentru Minorități Naționale Dana Varga.

Stiri pe aceeasi tema

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, il acuza pe Liviu Dragnea ca incearca sa intervina in functionarea Primariei

Ioana Badulescu

Ministrul Finantelor: Ordonanta intra in sedinta de Guvern de miercuri, avem toate avizele

Ioana Badulescu

Gabriel Oprea admite ca imaginea Romaniei are de suferit pentru ca are un premier inculpat

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult