-3.4 C
România
19 ianuarie 2022
ALDE
Politica

ALDE: Declaratiile ministrului Dragu sunt antinationale si lipsite de solidaritate fata de cei peste 420.000 de salariati din Romania

ALDE a reactionat la declaratiile ministrului Finantelor, Anca Dragu, care a afirmat ca salariul minim nu va creste de la 1 ianuarie, adaugand ca in statele membre BRICS, precum Brazilia, India sau China, oamenii muncesc si pentru doi lei.

„Imi exprim ingrijorarea in legatura cu viziunea expusa de ministrul Finantelor, doamna Dragu, care ii instiinteaza pe romani ca „in Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud sunt locuitori saraci care stiu sa faca ceva pe doi lei, ceea ce romanul nu mai face de ceva vreme”.

Declaratia doamnei ministru este antinationala, lipsita de solidaritate si empatie fata de cei peste 420.000 de salariati din Romania care merg la serviciu, chiar daca veniturile obtinute nu ii ajuta sa depaseasca pragul de saracie.

In calitatea sa de ministru al tuturor romanilor, doamna Dragu are datoria morala de a incuraja politicile de incluziune sociala si combatere a saraciei in randul celor mai vulnerabili dintre cetatenii Romaniei, care, desi muncesc, nu pot iesi din capcana precaritatii!

Ca tehnocrat, doamna Dragu ar trebui sa stie ca in majoritatea tarilor pe care ni le ofera drept exemplu, costul vietii este mult sub cel din Romania, tara a Uniunii Europene. Raportorul special al Organizatiei Natiunilor Unite pe probleme de saracie extrema si drepturile omului Philip Alston declara recent ca „Romania are posibilitatile pentru a eradica saracia, iar daca guvernul refuza sa ia masurile care se impun, atunci inseamna ca refuza sa joace rolul de a ajuta acele persoane sa depaseasca conditia de saracie”.

In Uniunea Europeana, transferul de bunastare este o consecinta etica a progresului. Declaratia doamnei Dragu rivalizeaza in istoria recenta cu cea a unui alt ministru din rezervorul de cadre al lui Traian Basescu. Domnul Sebastian Lazaroiu, efemer ministru al Muncii, care anunta in anul 2011 ca romanii bogati sunt cei care castiga peste 800 de lei pe luna. Si astazi, ca si pe vremea lui Traian Basescu, romanii cu venituri mici sunt niste cobai ai cinismului si ai politicilor antisociale” se precizeaza intr-un comunicat al purtatorului de cuvant ALDE, Laura Chiriac.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook Twitter sau Google Plus.

Stiri pe aceeasi tema

Liviu Dragnea, condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Cristiana Petrariu Bota

PNL informeaza Comisia de la Venetia despre ultimele doua ordonante date de Guvern pe Justitie

Ioana Badulescu

Gorghiu si-a dat seama ca Moldova are nevoie de infrastructura pe drum spre Neamt si Vaslui

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult