11.2 C
România
25 octombrie 2020
ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Alegerile in cadrul ALDE vor avea loc in 2017
Politica

ALDE ii cere presedintelui Iohannis sa promulge noul Cod Fiscal

ALDE ii solicita presedintele Klaus Iohannis sa promulge noul Cod Fiscal, document care se afla de aproape 20 de zile pe masa presedintelui. Intr-un comunicat de presa semnat de co-presedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, se precizeaza ca nepromulgarea legii privind noul Cod Fiscal si intoarcerea ei in Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri si pentru romani, un semnal care ar aduce mari semne de intrebare asupra implicarii partizane a presedintelui de partea unui partid politic.

„Noul Cod Fiscal – un cod ultraliberal – care contine cea mai ampla reforma a sistemului fiscal dupa principii liberale de la introducerea cotei unice in 2005, sta spre promulgare pe masa presedintelui Klaus Iohannis de aproape 20 de zile. (…) Noul Cod Fiscal este bun pentru toti romanii si de aceea consideram ca este important ca presedintele Klaus Iohannis sa il promulge. Solicitam presedintelui Klaus Iohannis sa promulge legea privind noul Cod Fiscal. Nepromulgarea acestei legi si intoarcerea ei in Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri si pentru romani”, precizeaza conducerea ALDE.

Alianta subliniaza ca noul Cod Fiscal face posibila consolidarea pe termen lung a cresterii economice si accelereaza procesul prin care cresterea economica este resimtita in buzunarele tuturor romanilor, adaugand ca redu erea TVA a alimente a dovedit ca Romania este pe un drum economic pozitiv.

In toate discutiile pe care le-am purtat cu mediului de afaceri in ultimele zile, am primit semnale fara echivoc ca se doreste promulgarea cat mai rapida a Codului Fiscal. Mai mult, reducerea TVA-ului la alimente – masura cuprinsa in agenda de reforme fiscale pe care coalitia de guvernare si le-a propus la inceputul anului – a dovedit ca Romania este pe un drum economic pozitiv si sustenabil. Datele INS au aratat ca reducerea TVA a dus la o scadere a preturilor, deci a crescut puterea de cumparare a romanilor”, se mai arata in document.

„Aceste efecte pozitive nu pot fi tagaduite, desi in momentul in care a fost luata aceasta masura au fost multe voci, in special din zona partidelor politice din opozitie, care s-au grabit sa anunte un dezastru. Doar ca dezastrul nu a a avut loc. Din contra, Romania are o crestere economica de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeana, a crescut gradul de colectare a TVA la buget si, cel mai important, romanii au mai multi bani in buzunare”, mai subliniaza ALDE.

Noul Cod Fiscal face posibila consolidarea pe termen lung a cresterii economice, mai arata ALDE in comunicat si completeaza ca nepromulgarea legii ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri si pentru romani.

„Promulgarea noului Cod Fiscal este o masura necesara si are un sprijin foarte larg din partea romanilor. Noul Cod Fiscal face posibila consolidarea pe termen lung a cresterii economice si accelereaza procesul prin care cresterea economica este resimtita in buzunarele tuturor romanilor. Noul Cod Fiscal este bun pentru toti romanii si de aceea consideram ca este important ca presedintele Klaus Iohannis sa il promulge. Solicitam presedintelui Klaus Iohannis sa promulge legea privind noul Cod Fiscal. Nepromulgarea acestei legi si intoarcerea ei in Parlament ar fi un semnal extrem de negativ pentru mediul de afaceri si pentru romani”, sustine ALDE.

„Mai mult, o eventuala intoarcere in Parlament a noului Cod Fiscal ar ridica mari semne de intrebare asupra implicarii partizane a presedintelui de partea unui partid politic”, mai atrage atentia alianta condusa de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

„Noul Cod Fiscal nu trebuie sa fie obiectul bataliei politice. Este un Cod Fiscal al romanilor si pentru romani. Este un Cod Fiscal sprijinit de mediul de afaceri. Propune o agenda de masuri economice liberale care continua masurile economice de centru-dreapta din ultimul an – cum a fost reducerea CAS cu 5 pp – care a dus ca Romania sa aiba cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana. Pe baza tuturor acestor argumente, consideram ca exista o singura optiune benefica pentru Romania: promulgarea noului Cod Fiscal”, se arata in incheierea documentului transmis la redactie.

Stiri pe aceeasi tema

Monica Macovei: Iohannis avea suficiente argumente pentru ca alegerile pentru primari si presedinti de consilii sa se faca in doua tururi

Cristiana Petrariu Bota

Ponta a discutat despre gazele din Marea Neagra cu ExxonMobil si OMV Petrom

Cristiana Petrariu Bota

Codrin Stefanescu, dat afara din PSD dupa reorientarea catre gruparea PSD condusa de Robert Negoita si Gabriela Firea, care asteapta condamnarea lui Dragnea

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult