ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Alegerile in cadrul ALDE vor avea loc in 2017
Politica

ALDE, noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR. Alegerile in cadrul ALDE vor avea loc in 2017

ALDE este noul partid rezultat din fuziunea PC cu PLR, la Congresul de vineri fiind adoptat programul politic, statutul ALDE si protocolul de fuziune. ALDE va avea ca sigla o pasare in zbor. Potrivit statutului ALDE, cele doua partide fuzioneaza de la egal la egal, principiul paritatii aplicandu-se in toate organizatiile PLR si PC. Alegerile in cadrul ALDE, la nivel local si national, se vor desfasura, pe baza Statutului ALDE, incepand cu data de 1 ianuarie 2017.

Delegatii participanti la Congresul extraordinar de fuziune PLR-PC au votat vineri, in unanimitate, programul politic al Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), statutul ALDE si protocolul de fuziune al celor doua partide, PLR si PC.

Potrivit protocolului de fuziune, semnat de presedintii PLR si PC, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, si votat de Congres, alegerile in cadrul ALDE, la nivel local si national, se vor putea desfasura, pe baza Statutului ALDE, incepand cu data de 1 ianuarie 2017.

PC si PLR fuzionat prin contopire. Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, pana la urmatoarele alegeri interne la nivel national, denumirea de Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) iar sigla acestuia este „o pasare in zbor incadrata de 12 pentagrame de culoare galbena in forma unei elipse incomplete”, informeaza Agerpres.

Codrin Scutaru: Noul partid rezultat din fuziunea PC – PLR va fi calea intre stanga si dreapta din Romania

Presedintele PLR, Calin Popescu-Tariceanu, le-a spus delegatilor la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC ca ALDE este un proiect politic „liberal si european”, care trebuie sa devina un „reper” in Romania de azi.

„Dam azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal si european – ALDE. Este un proiect pentru o Romanie liberala si democrata, o Romanie mai buna, in care libertatea fiecarui cetatean este respectata si aparata. ALDE este un proiect in care cred, pentru ca are o baza solida. (…) Pornim azi impreuna la un nou drum si am incredere ca acest drum va fi incununat cu succes. Am credinta ca Alianta liberalilor si democratilor este mai mult decat suma partidelor noastre, este mai mult decat un simplu partid liberal. ALDE trebuie sa devina atat o idee, cat si un reper in Romania de azi”, a declarat, vineri, Tariceanu.

Daniel Constantin: Noul partid PC – PLR va da candidatii pentru alegerile locale din 2016 pana in septembrie

Acesta a adaugat ca romanii privesc noul proiect politic cu speranta fiindca temele pe care liderii PLR-PC le-au ridicat in ultima perioada reprezinta „esenta schimbarilor prin care va trece Romania in lunile si anii care vor urma”.
Tariceanu a tinut sa precizeze ca romanii nu sunt emigranti in tarile europene in care muncesc, ci sunt cetateni europeni cu obligatii, dar si cu drepturi si ca autoritatile romane nu trebuie sa cedeze atunci cand vine vorba despre protejarea dreptului romanilor de a munci in Europa.

„Cand vorbesc despre revenirea economiei romanesti, nu pot sa nu ma gandesc si la romanii care si-au creat propria lor afacere. (…) Toti vor un lucru: mai multa libertate de a intreprinde sau de a munci. Am ramas neplacut surprins de afirmatiile presedintelui Romaniei la intalnirea cu premierul Marii Britanii, David Cameron, in care, daca am inteles bine, sper sa nu gresesc, a acceptat punctul de vedere al Marii Britanii care doreste sa introduca restrictii in ce priveste ajutoarele sociale pentru romanii care muncesc in Marea Britanie. (…) Romanii care merg sa munceasca in strainatate, peste tot in Europa, inclusiv in Marea Britanie, au aceleasi obligatii, dar si drepturi. Daca ei sunt contribuabili in Marea Britanie, platesc obligatiile catre stat, atunci trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni europeni. Romanii, in Marea Britanie, nu sunt emigranti, sunt cetateni europeni. Acest drept trebuie aparat, nu trebuie facute cedari din partea autoritatilor romane in aceasta privinta”, a spus Tariceanu.

Statutul ALDE

Delegatii participanti la Congresul extraordinar de fuziune PLR-PC au votat in unanimitate programul politic al Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), statutul ALDE si protocolul de fuziune al celor doua partide, PLR si PC.

Potrivit statutului ALDE, cele doua partide fuzioneaza de la egal la egal, principiul paritatii aplicandu-se in toate organizatiile PLR si PC.

Potrivit protocolului de fuziune, semnat de presedintii PLR si PC, Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, si votat de Congres, alegerile in cadrul ALDE, la nivel local si national, se vor putea desfasura, pe baza Statutului ALDE, incepand cu data de 1 ianuarie 2017.

„Membrilor PLR si PC le este garantata continuitatea vechimii in cadrul Partidului Alianta Liberalilor si Democratilor, rezultat prin fuziune. In acest scop, in 60 de zile de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti de inregistrare a prezentului protocol de fuziune, se vor transfera toate evidentele partidelor fuzionate catre partidul rezultat din fuziune pentru intocmirea evidentei cumulate a membrilor noului partid in Registrul National al Membrilor ALDE”, se arata in protocolul de fuziune.

De asemenea, Congresul a fost de acord cu numele formatiunii – ALDE si cu insemnele partidului (sigla – o pasare in zbor).

Stiri pe aceeasi tema

Legea alegerea primarilor in doua tururi de scrutin a trecut de Comisia de administratie din Senat. PNL spera la doua tururi, desi in 2015 a votat pentru un singur tur

Ioana Badulescu

Patru candidati pentru functia de procuror-sef al DNA. Ministrul Justitiei a recunoscut ca se astepta la mai multe candidaturi

Ioana Badulescu

Gorghiu: La multi ani, America! Happy 4th of July!

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult