ALEGERI 2016. Adio, turism electoral! La alegerile locale din iunie va fi un operator calculator pe fiecare sectie de votare

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota martie 17, 2016 16:56

ALEGERI 2016. Adio, turism electoral! La alegerile locale din iunie va fi un operator calculator pe fiecare sectie de votare

ALEGERI LOCALE 2016. Adio, turism electoral! La alegerile locale din iunie 2016 va fi un operator calculator pe fiecare sectie de votare, astfel ca mai greu vor putea avea loc fraude electorale. Cel putin teoretic. Prefectii si primarii au fost informati ca la alegerile din aceasta vara sunt obligati sa desemneze un operator calculator pentru fiecare sectie de votare in parte.

Cele mai noi stiri despre Alegerile din 2016

„Operatorul de calculator va avea doua posibilitati de a înscrie în aceasta aplicatie informatica datele de identificare a alegatorului fie prin scanarea actului de identitate, fie prin scanarea manuala a CNP-ului. Odata introduse aceste informatii, aplicatia va returna un mesaj care va comunica daca alegatorul este pe liste permanente, daca are drept de vot, daca a împlinit vârsta 18 ani si daca alegatorul s-a mai prezentat la alta sectie de votare si a mai fost înscris în aceasta aplicatie informatica”, a declarat Andi Mihalache, presedintele Autoritatii Electorale Permanente Galati, prezent la Constanta.

Iti recomandam si: Candidatii PNL pe tara vor fi lansati la Constanta in cadrul evenimentului Liga Alesilor Locali PNL

Acesta a mai explicat explicat ca, astfel, votul multiplu, dar si alte fraude electorale sunt eliminate.

De asemenea, seful AEP Galati a mai explicat ca odata ce s-a intrat in procedura de alegeri, computerul nu va face numai verificarea alegatorilor, ci va desemna si presedintii sectiilor de votare. Practic, calculatorul va alege sefii sectiilor de votare, în functie de proximitate.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.