ALEGERI 2016. Cati cetateni cu drept de vot sunt inscrisi in Registrul electoral

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota februarie 4, 2016 11:38

ALEGERI 2016. Cati cetateni cu drept de vot sunt inscrisi in Registrul electoral

ALEGERI 2016. Autoritatea Electorala Pemanenta (AEP) informeaza ca numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral pana miercuri este de 18.272.002, cu 621 mai putini fata de ultima informare publica realizata pe aceasta tema.

AEP precizeaza ca diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale.

ALEGERI 2016.  In ianuarie, AEP a comunicat un numar total de 18.272.623 de alegatori inregistrati la data de 4 ianuarie.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente, cu modificarile si completarile ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare.

ALEGERI 2016. Registrul electoral este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara.

Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.