-1.1 C
România
22 ianuarie 2021
Marian Vanghelie s-a apucat de scris pe Facebook: Nu i-am dat bani lui Rares Bogdan. Este o facatura mizerabila a postului lui Sebastian Ghita
Alegeri

ALEGERI 2016: Vanghelie ar putea candida la Primaria Sectorului 5

ALEGERI 2016: Marian Vanghelie ar putea candida la Primaria Sectorului 5. Declaratia ii apartine deputatului PNL Ovidiu Raetchi, care a spus ca este posibil ca primarul suspendat Marian Vanghelie sa candideze pentru un nou mandat la primaria Sectorului 5, adaugand insa ca nu stie daca acest lucru e „foarte rau” din perspectiva intereselor dreptei. 

„S-ar putea ca Vanghelie sa mai candideze. Marian Vanghelie e o personalitate si e foarte greu sa ghicesti ce-i va spune lui aceasta personalitate sa faca peste sase luni. E foarte posibil ca Marian Vanghelie sa candideze si nu stiu daca e foarte rau din perspectiva intereselor dreptei, pentru ca stanga asumandu-si acest conflict de natura cumva personala de egouri gonflate in sectorul 5, se lupta ea cu ea, pentru ca se lupta pe acelasi bazin electoral”, a afirmat Raetchi la Adevarul Live.

Raetchi a adaugat ca si in situatia in care nu se va intampla acest lucru, Vanghelie este membru al PSRo si are posibilitatea sa sustina candidatul acestui partid.

ALEGERI LOCALE 2016: Cristian Busoi vrea sa candideze la Primaria Capitalei din partea PNL

Cat priveste alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin, Raetchi a spus ca experienta arata ca e mai bun profilul electoral din doua tururi, pentru ca avantajeaza dreapta.

„In general, pentru dreapta, experienta ne arata ca e mai bine in doua tururi. De obicei, candidatul stangii castiga cu un scor de 40% in primul tur si pierde in turul doi cu 45-48%. E o traditie asta. In sectorul 5, e posibil sa avem o canibalizare a ofertelor de stanga. Pentru ca fostul primar Marian Vanghelie nu cred ca va renunta atat de usor. Fie direct, fie sprijinind pe cineva, e posibil sa-l avem pe Marian Vanghelie in cursa. Si atunci, Marian Vanghelie, care din cate stiu se afla in conflict cu PSD din sectorul 5, e posibil sa-si imparta voturile si tocmai de aceea o oferta asumata si curajoasa de dreapta e posibil sa mobilizeze si sa beneficieze de cateva procente, sa salte deasupra celor doua oferte de stanga”, afirma liberalul.

Ovidiu Raetchi a mai declarat ca marea provocare a sectorului 5 este sa-si rezolve problema de imagine si sa genereze un proiect major de dezvoltare.

„Cred ca cel mai important pentru sector este sa ai o anumita capacitate de negociere cu partenerii externi. Obiectivul meu este ca in primii doi ani sa avem deja un buget dublat pentru Primarie, iar aceasta dublare sa se faca din fonduri europene, din fonduri ale unor state care sprijina acest tip de dezvoltare culturala si sociala. Sunt fonduri norvegiene, Departamentul de Stat al SUA este foarte deschis. Pentru asta ai nevoie de un dialog cu ambasadele, cu partenerii straini si din punctul acesta de vedere am avut sansa, in acest mandat si in trecut, sa vizitez parlamente straine, sa le vorbesc colegilor mei, sa-i aduc aici, sa primesc delegatii straine si sa invat modul in care poti sa atragi fonduri pentru Romania”, a afirmat Raetchi.

Intrebat daca locuitorii din sectorul 5 il regreta pe Marian Vanghelie, Ovidiu Raetchi a spus ca, daca se mai ramane in aceasta faza, „ne furam singuri caciula”. „Orice constructie pe un mesaj de tip ‘Marian Vanghelie’, care poate ca a reprezentat o necesitate istorica pentru anii 1990-2000 pentru sectorul 5, daca mai ramanem in faza aceea ne furam singuri caciula. (…) Cu un buget de 180 de milioane de euro, prezumat, zona de nord (a sectorului – n.r.) a ramas neschimbata, nu s-a construit nimic relevant, nu avem drumuri, nu am reabilitat termic blocurile, nu s-a intamplat nimic in zona de nord, iar in cea de sud toti banii in loc sa mearga catre un proiect de dezvoltare, catre o strada, catre o gradinita, toti banii au mers strict catre consum, catre ajutoare sociale”, a sustinut Raetchi.

Stiri pe aceeasi tema

Legea votului prin corespondenta va fi adoptata la toamna

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Victor Ponta, candidat pentru un post de deputat

Cristiana Petrariu Bota

SONDAJ ISSPOL. Cu cine vor vota romanii la alegerile din 2016

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult