ALEGERI 5 IUNIE 2016. MAI a declansat o campanie de informare pentru alegerile locale

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 13, 2016 11:27

ALEGERI 5 IUNIE 2016. MAI a declansat o campanie de informare pentru alegerile locale

ALEGERI LOCALE – 5 IUNIE 2016. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a declansat o campanie de informare pentru alegerile locale din 5 iunie, prin care cetatenii sunt informati cu privire la principalele aspecte electorale. Campania MAI este derulata la nivel national si are ca scop informarea cetatenilor despre importanta valabilitatii actului de identitate, oamenii fiind sfatuiti sa voteze doar in localitatea in care au domiciliul sau resedinta.

Totodata, MAI ii sfatuieste pe alegatori sa pastreze secretul votului. MAI va avea aproximativ 50.000 de angajati implicati in masurile de ordine publica ocazionate de alegerile locale din 5 iunie.

Coordonarea activitatilor MAI se va face, la nivel de judete, prin activarea comandamentelor operationale judetene iar la nivel central prin Centrul National de Coordonare Integrata, care functioneaza in regim permanent. Peste 30.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera vor asigura paza sediului Biroului Electoral Central, Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti, sediilor Birourilor Electorale Judetene si ale celor 16.616 sectii de votare.

Campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 a inceput. Ce reguli trebuie sa respecte candidatii

ALEGERI LOCALE 2016. Cine poate candida si vota. Repartizarea mandatelor

In sedinta Comisiei Tehnice Centrale pentru organizarea alegerilor locale din data de 5 iunie s-a decis ca prima testare a sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal sa aiba loc pe data de 22 mai. Sistemul este realizat si implementat de STS si AEP. Anul acesta, alegatorii vor primi 3 buletine de vot pentru a vota primarul, consiliul local si consiliul judetean fata de 4 buletine de vot cum au primit la Alegerile Locale 2012, cand alegatorii au votat si presedintele consiliului judetean. Acesta nu va mai fi ales prin vot direct ci va fi desemnat din randul consilierilor judeteni. Exceptie fac alegatorii din Bucuresti care vor vota consiliul local, consiliul general al municipiului Bucuresti, primarul de sector si primarul general.

Ultimele stiri despre alegeri

Incepand cu anul 2016, Autoritatea Electorala Permanenta implementeaza Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal. Sistemul a fost dezvoltat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si va asigura prelucrarea datelor de identificare ale votantilor si compararea acestora cu datele deja inregistrate. Programul va facilita si eficientiza votul, va semnala daca un alegator a votat deja, va semnala daca un alegator nu are drept de vot si va agrega datele statistice privind prezenta la urne. A fost creata pagina oficiala a Biroului Electoral Central dedicata alegerilor pentru Autoritatile Administratiei Publice Locale 2016 (www.2016bec.ro). Pe aceasta pagina puteti gasi informatii despre procesul alegerilor, statistici si rezulate oficiale.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.