Primul candidat la alegerile prezidentiale care se retrage din cursa: Ma doare sa constat ca 50% dintre romani nu mai sunt interesati de nimic
Alegeri Politica

Alegeri Europarlamentare: Au fost lansate procedurile de acreditare a reprezentantilor externi ai mass-media si a observatorilor externi pentru alegerile pentru PE

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 – Lansarea procedurilor de acreditare a reprezentantilor externi ai mass-media si a observatorilor externi pentru alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European.  

Potrivit Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerului Afacerilor Externe ii revine o serie de sarcini de ordin administrativ – organizatoric in vederea pregatirii si desfasurarii alegerilor in strainatate, precum si atributii legate de informarea alegatorilor care vor vota la sectiile de votare din strainatate.

In conformitate cu art. 73 din Legea nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, acreditarea observatorilor externi si a reprezentantilor externi ai mass-media se realizeaza de catre Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) la propunerea Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca procedura de acreditare a reprezentantilor externi ai mass media, respectiv procedura de acreditare a observatorilor externi la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European din 26 mai 2019 sunt accesibile pe site-ul MAE, in cadrul sectiunii special dedicate alegerilor europarlamentare, link: http://www.mae.ro. Mentionam ca sectiunea dedicata va fi actualizata permanent, pe masura ce vor fi disponibile noi informatii.

Avand in vedere ca, potrivit legislatiei, data limita pana la care AEP primeste propuneri de acreditare din partea MAE este cel tarziu cu 15 zile inaintea zilei de ziua votului, pentru a putea fi procesate, solicitarile de acreditare, insotite de documentatia completa pentru obtinerea acreditarii, trebuie trimise Ministerului Afacerilor Externe cel tarziu pana la data de 9 mai 2019, ora 16.30, ora Romaniei.

Stiri pe aceeasi tema

Augustin Lazar a delegat-o pe Anca Jurma sa ocupe functia de procuror-sef interimar al DNA

Ioana Badulescu

Dan Sova a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Ioana Badulescu

ALEGERI 2016. Catalin Ivan crede ca PSD nu va avea o alianta electorala cu ALDE si UNPR

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult