Alegeri europarlamentare. Kelemen Hunor: Dupa europarlamentare, raportul de forte din Parlamentul European se va schimba enorm

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu decembrie 15, 2018 13:12

Alegeri europarlamentare. Kelemen Hunor: Dupa europarlamentare, raportul de forte din Parlamentul European se va schimba enorm

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca cea mai mare provocare pentru Uniune va fi reprezentata de alegerile europarlamentare, sustinand necesitatea unei reforme a UE deoarece, altfel, toate statele membre vor pierde in competitia cu SUA, China sau Rusia. 

Kelemen Hunor a declarat, sambata, la Cluj-Napoca, unde are loc Consiliul National al Reprezentantilor Organizatiei de Femei a UDMR, ca dupa europarlamentare, raportul de forte din PE se va schimba si s-ar putea ca PPE sa devina cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

”Cea mai mare provocare a anului viitor este reprezentata, pentru noi, de alegerile europarlamentare si trebuie sa ne pregatim sa avem candidati buni, credibili si, apoi, europarlamentari in PPE, fiindca anul viitor, dupa europarlamentare, raportul de forte din Parlamentul European se va schimba enorm de mult si s-ar putea ca PPE sa fie cea mai mare fractiune, cel mai mare grup politic, si s-ar putea sa fie nevoie de doua-trei voturi, va fi la limita. De aceea importanta alegerilor europarlamentare creste, urmeaza si reforma UE, pentru ca fara o reforma a UE toate statele membre vor pierde, deoarece nu vor putea face fata competitiei cu SUA, cu China, cu Rusia, nici politic, nici militar, nici economic. (…) Cred ca si contributia noastra la aceasta reforma va conta”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, din punct de vedere economic, situatia este, deocamdata, in regula, deoarece UE este extrem de puternica din punct de vedere economic, fara Brexit avand un PIB asemanator cu SUA, ”dar fara forta politica si militara, de aparare, aceasta forta economica este vulnerabila pe termen mediu si lung in competitia cu marile forte globale”.

In cadrul Consiliului National al Reprezentantilor Organizatiei de Femei a UDMR, presedintele organizatiei, Biro Rozalia, va prezenta raportul de activitate pe anul 2018, si se vor alege delegatii la Congresul UDMR din luna februarie 2019 de la Cluj-Napoca.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.