0.4 C
România
28 octombrie 2021
Sport

ALEGERI FIFA. Gianni Infantino este noul presedinte al FIFA

ALEGERI FIFA. Congresul extraordinar al FIFA l-a desemnat pe Gianni Infantino sa fie urmaşul lui Blatter. Gianni Infantino este noul preşedinte al FIFA, el fiind ales vineri seara, în cadrul Congresului extraordinar FIFA. Au fost iniţial 5 candidaţi, dar unul dintre ei, Tokyo Sexwale, din Africa de Sud, s-a retras înaintea primului tur de scrutin, deşi anterior îşi prezentase programul. Au fost necesare două tururi de scrutin.

Pentru o victorie din primul tur, câştigătorul trebuia să obţină 138 de voturi, iar pentru o victorie în turul II, era suficientă majoritatea simplă, minim 104 voturi. Infantino a fost ales după două tururi de scrutin.

Gianni Infantino a îndeplinit în ultimii ani funcţia de secretar general al UEFA şi era coordonatorul tragerilor la sorţi din cupele europene la fotbal, şi a preliminariilor şi turneelor finale ale Campionatului European. Este elveţian, dar cu origini italiene şi are 56 de ani. A fost director în cadrul UEFA începând cu anul 2000, iar funcţia de secretar general a îndeplinit-o între 2009 şi 26 februarie 2016.

Înainte de a lucra la UEFA, a fost secretar general la Centrul de Studii Sportive al Universităţii din Neuchatel. Infantino a luat decizia de a candida, încă din perioada în care în cursa pentru şefia fotbalului mondial se afla şi Michel Platini, preşedintele UEFA. Fostul internaţional francez a fost obligat să se retragă tot din cauza unor probleme cu justiţia.

Din programul prezentat de Infantini reţinem că inteţionează să propună ca la turneele finale ale campionatelor mondiale de fotbal să participe 40 de echipe în loc de 32 câte participă acum. De altfel, chiar înainte de a exploda „bomba penală” în cazul lui Sepp Blatter, circula zvonul că se va ajunge la 40 de echipe la turneul final al campionatelor mondiale. Rezultatele celor două tururi de scrutin au fost:

Foştii preşedinţi ai FIFA
Robert Guérin (1904 – 1906) – 28 de ani la data alegerii (francez – conducător de club)
Daniel Burley Woolfall (1906 – 1918) – 54 de ani (englez – conducător de club – a decedat în timpul mandatului)
Jules Rimet (1921 – 1954) – 48 de ani (francez – preşedinte FFF – iniţiatorul înfiinţării campionatelor mondiale de fotbal)
Rodolphe William Seeldrayers (1954 – 1955) – 78 de ani (belgian – jurnalist sportiv – a decedat în timpul mandatului)
Arthur Drewry (1955 – 1961) – 64 de ani (englez – conducător de club – a decedat în timpul mandatului9
Sir Stanley Rous (1961 – 1974) – 66 de ani (englez – arbitru şi conducător de club – înnobilat de MS Regina Angliei)
João Havelange (1974 – 1998) – 58 de ani (brazilian – judecător – este în viaţă, împlineşte 100 de ani pe 8 mai a.c.)
Sepp Blatter (1998 – 2016) – 62 de ani (elveţian – director al unei firme sportive – aflat din 2015 sub urmărire penală pentru acte de corupţie).

Sursa: cotidianul.ro

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de titluri senzationale, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe FacebookTwitter sau Google Plus. Daca vrei sa ne scrii, foloseste adresa hotweek.ro@gmail.com.

Stiri pe aceeasi tema

POLO: Nationala Romaniei a ratat calificarea la Olimpiada de la Tokyo

Delia Ion

Liga 2: AS Berceni a devenit liderul seriei 1

Bogdan

WTA o trece pe Simona Halep la capitolul dezamagiri inainte de Indian Wells

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult