12.2 C
România
6 octombrie 2022
UMF Iasi renunta la examenul de admitere din toamna si opteaza pentru un concurs prin selectie de dosare. Ce spune rectorul UMF
Stiri locale

ALEGERI LA UMF IASI. Rectorul si membrii Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie, alesi vineri

ALEGERI LA UMF IASI. Rectorul, membrii Senatului si membrii consiliilor facultatilor din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi sunt alesi, vineri, de catre profesori si studenti. Toate cadrele cu drept cu vot vor merge astazi in sectia special amenajata in sala de sport a universitatii de vizavi de Piata Natiunilor, unde vor avea cabinele de vot pregatite si cele doua comisii care vor asi­gura desfasurarea alegerilor in conditii optime.

Alegerile la UMF Iasi se desfasoara in intervalul orar 8:00 – 21:00. Singura sectie de votare este amenajata in sala de sport a UMF Iasi. La vot urmeaza sa participe 846 cadre didactice si 35 de studenti. Comisiile vor avea trei buletine separate de vot, doar cel pentru rector fiind unic, restul fi­ind adaptate pentru fiecare facultate în parte.

ALEGERI LA UMF IASI. Trei candidati au o sansa reala pentru a castiga functia de rector al UMF Iasi. Este vorba despre profesorii Viorel Scripcariu, Stefan Georgescu si Norina Forna.

Un candidat care se situeaza in jumatate din voturi pe prima pozitie in preferinte poate pierde daca primeste un vot negativ sistematic din partea celorlalti. Astfel un candidat care prinde locurile 2,3,4 poate castiga in fata unuia care are si jumatate de voturi pe primul loc si care „polarizeaza“ electoratul in extreme, noteaza Ziarul de IasiVor fi trei buletine separate de vot, doar cel pentru rector fiind unic, restul fi­ind adaptate pentru fiecare facultate in parte.

Citeste si: Dragos Pieptu, rectorul UMF Iasi, a demisionat. El a recunoscut ca admiterea a fost fraudata

ALEGERI LA UMF IASI. Urnele vor fi des­chise, vineri, pana la ora 21.00, dupa care se vor ve­rifica sigiliile amplasate pe urne in dimineata zilei de vineri, apoi vor fi deschise voturile si scanate pe cele sase imprimante care exis­ta in sala de catre echipa tehnica. Exista in continuare un soft care va calcula automat punctajele, rezultatele pentru rector urmand a fi primele, in jurul orei 01.00.

Pana sambata dimineata, repre­zentantii Biroului Electoral Cen­tral au precizat ca toate rezultatele vor fi calculate, buletinele de vot urmand a fi publicate integral pe pagina universitatii pentru ca fiecare candidat sa isi poata calcula, ulterior, in paralel rezultatul.

ALEGERI LA UMF IASI. In camera de votare au fost instalate si doua camere video, iar fiecare buletin de vot va fi dus la o masa de control pe care va primi o stampila – CONTROL, inainte ca un votant sa intre in cabina de votare si sa-si exprime optiunile. Trei dintre candidatii la functia de rector, prof.dr. Radu Iliescu, prof.dr. Norina Forna si prof.dr. Luminita Iancu, au cerut observatori speciali la alegeri, fiind un numar total de cinci. Pe toata du­rata procesului electoral, accesul presei este interzis in zona de votare.

Related posts

Accident Apoldu de Sus, Drumul National 1. Sase raniti in urma une coliziuni intre un microbuz si o autocisterna

Delia Ion

Accident in Braila. Preotul Vasile Hornea a murit dupa ce s-a rasturnat langa Movila Miresii

Bogdan

Gripa a ucis 88 de persoane, anunta Institutul National de Sanatate Publica

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult