-14.2 C
România
23 ianuarie 2022
Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose va fi semnata si de parlamentari ai PSD, sustine un deputat PNL
Alegeri

ALEGERI LOCALE 2016: Candidatii PNL la primarii, validati in sedinta de luni

​ALEGERI LOCALE 2016: Candidatii PNL la primarii vor fi validati in sedinta Biroului Politic de luni. Conducerea PNL se reuneste luni in sedinta pentru a valida candidatii la primarii in alegerile locale. Jumatate dintre acestia au primit deja prima unda verde din procesul de desemnare a candidatilor, o parte dintre acestia fiind primarii aflati deja in functie.

Candidatii PNL la primarii, conform unui material publicat de hotnews.ro:

1. Alba Iulia: Mircea Hava (primar in functie, 59 ani; a facut parte din vechiul PDL)

DNA a facut perchezitii la sediul primariei Alba Iulia pe 7 octombrie, intr-o ancheta cu privire la contractul încheiat între Primăria Alba Iulia și societatea Coral Impex, potrivit Adevarul.ro. „La noi totul este legal și o să vedeți lucrul acesta în urma anchetei” a declarat atunci Hava.

2. Arad: Gheorghe Falca (primar in functie, 48 ani; vechiul PDL)

3. Pitești: Narcis Ionuț Sofianu (consilier judetean Arges, avocat)

4. Bacău: Dragoș Luchian (senator, 47 ani; vechiul PNL)

Luchian este la primul mandat de parlamentar, după ce a câştigat alegerile chiar pe colegiul aferent municipiului Bacău. De altfel, în perioada 2008 – 2012 a fost viceprimarul Bacăului, când l-a secondat pe Romeo Stavarache, noteaza Mediafax.

5. Brăila: Cătălin Boboc (senator, 39 ani; presedintele Comisiei Juridice din Senat; vechiul PNL)

6. Reșița: Ioan Popa (Om de afaceri, fondatorul companiei de paste fainoase Pangram Resita, cea care detine marca „Monte Banato”. A aparut in Topul Forbes 2011)*

*ERATA Hotnews scrisese initial in mod eronat ca este vorba de presedintele companiei Transavia

7. Cluj: Emil Boc (primar in functie, 49 ani; vechiul PDL)

PNL isi valideaza candidatii la alegerile locale in sedinta Biroului Politic din 18 ianuarie

8. Craiova: Pavel Badea (fost fotbalist, 47 ani)

9. Galați: Nicușor Ciumacenco (fost viceprimar; vechiul PDL. Urmeaza sa fie lansat in cadrul Galei Premiilor PNL, programată să se desfășoare pe 22 ianuarie, la eveniment sunt așteptați copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga)

10. Giurgiu: Florian Nicolae (deputat, 55 ani)

Membru in PSD pana in august 2015 cand a trecut la PNL. Mai multe aici.

11. Miercurea Ciuc: Marius Tepeluș (vechiul PNL; presedinte PNL Miercurea Ciuc)

12. Deva: Petru Mărginean (primar in functie)

Membru in Partidul Conservator pana in octombrie 2014, cand s-a inscris in PNL. Romania Libera scria in februarie 2015 ca Marginean s-ar putea afla intr-un conflict de interese deține, în paralel cu funcția de Primar al Devei, și pe cea de președinte al Asociației „Salvital” Hunedoara către care, în calitate de ordonator principal de credite, face anual plăți de mai multe sute de mii de lei. Mai mult decât atât, Petru Mărginean susține financiar, din banii municipiului Deva, televiziunea al cărei acționar a fost și care până nu de multă vreme a fost administrată de soția acestuia

13. Iași: Marius Bodea (directorul Aerportului Iasi)

Citeste si: Alina Gorghiu: Este un mic Iohannis

14. Drobeta Turnu Severin: Daniel Cârjan (viceprimar in functie; vechiul PNL; 35 ani)

15. Târgu Mureș: Dorin Florea (Primar in functie; vechiul PDL)

Florea a fost trimis in judecata de DNA in decembrie 2015 pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în legătură cu finanţarea nelegală a Asociaţiei Sportive Fotbal Club. Citeste mai multe aici.

Se afla la al patrulea mandat consecutiv, de fiecare data din partea altui partid. Potrivit politicaromaneasca.ro, in 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL. În 2012, candidează pentru un nou mandat de primar, în numele „Alianţei pentru Mureş”, formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român. El a declarat că „interesul cetățeanului este pe primul plan și nicidecum partidul care te-a promovat”.

16. Slatina: Marius Bălaşa (Fost sef al Inspectoratului Scolar Olt. În 2010 a demisionat din PDL, iar după o absenţă de trei ani de pe scena politică a decis să se înscrie în PNL.)

17. Ploiești: Andrei Voloșevici (Senator independent, afiliat grupului parlamentar PNL. Primarul din perioada 2008-2012 din partea PDL; 39 ani. De profesie avocat.)

În 2012, Volosevici a candidat pentru al doilea mandat de primar al Ploieştiului, pierzând la o diferenţă de aproximativ 1.200 de voturi în favoarea social-democratului Iulian Bădescu, fost coleg de partid cu Volosevici şi fost consilier al acestuia în Primăria Ploieşti, noteaza Mediafax. După alegerile locale din 2012, Andrei Volosevici s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară, pana in 2015.

18. Suceava: Ioan Bălan (deputat PNL de Suceava; 48 ani; vechiul PDL)

19. Alexandria: Florin Titirișcă (Consilier local; vechiul PDL)

20. Timișoara: Nicolae Robu (Primar in functie, ales in 2012 din partea USL. A fost din 2004 rectorul Universității „Politehnica” din Timișoara, ales de Senatul UPT de două ori, în 2004 și 2008; 60 ani.)

Stiri pe aceeasi tema

Candidatii PNL la alegerile locale din 2016 vor fi lansati in ianuarie

Cristiana Petrariu Bota

PSD și PNL și-au împărțit primăriile după alegerile locale parțiale desfășurate în 36 de localități

Ioana Badulescu

ALEGERI IN DOUA TURURI? PNL vrea alegeri locale in doua tururi de scrutin

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult