0.4 C
România
28 octombrie 2021
Alegeri

ALEGERI LOCALE 2016. Candidatii PSD la primariile din Suceava au fost lansati

PSD și-a lansat candidații la primăriile din zona Siret din judetul Suceava. Câteva sute de social-democrați au participat sâmbătă, la Casa de Cultură din Siret, unde a avut loc lansarea candidaților pentru funcțiile de primar, relateaza suceavanews.ro. Din cei 14 candidați, PSD merge la alegerile locale din iunie 2016, cu 11 primari în funcție, un altul candidează pentru prima oară iar pentru două unități administrativ teritoriale candidații urmează să fie anunțați zilele următoare.

La evenimentul de lansare a candidatilor au participat liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul pe Colegiul 8, Eugen Bejinariu, cel care i-a susținut pe primari pentru a face investiții, deputatul PSD Ioan Stan, vicepreședinții organizației județene, Bobi Cușnir și Nistor Tătar, Mihai Reman și Doru Sârghie precum și alți membri cu funcție de conducere în Biroul Politic Județean al PSD.

În competiția electorală pentru fotoliul de edil al orașului Siret s-a înscris Marius Scorobohaci, economist la Spitalul Orășenesc din localitate, care face tandem cu Vasile Tablan, fost primar dar care la scrutinul electoral din iunie 2016 mizează pentru funcția de viceprimar.

Unul din primarii în exercițiu nu vrea să mai candideze întrucât are vârsta de pensionare, fiind vorba de edilul comunei Siminicea, Haliță Gheorghe. El a venit însă la lansare cu actualul viceprimar social-democrat Sergiu Pașniciuc, care va candida la primărie.lansare candidati psd (16)

Unul din candidații social democrați este la șaselea mandat -primarul comunei Mușenița-Filip Nicolaev și s-a înscris din nou pentru scrutinul electoral din iunie 2016. Primarii din comunele Zvorâștea și Grănicești sunt la al patrulea mandat ,fiind pe lista PSd pentru un nou mandat.

Iată și lista celorlalți candidați: Dumbrăveni-Ioan Pavăl, Mușenița-Filip Nicolaev , Grănicești-Gheorghe Nuțu, Frătăuții Noi-Gheorghe Ștreangă, Bălcăuți- Vasile Ursachi, Zvorâștea- Constantin Barariu, Siminicea- Sergiu Pașniciuc, Hânțești-Olariu Daniel, Grămești-Șuleap Vasile, Zamostea-Vasile Tucaliuc,Calafindești- Loghin Saviuc.like-facebook

Deputatul PSD, Ioan Stan a cerut candidaților dar și celor prezenți în sală să lucreze în echipă pentru a putea câștiga alegerile locale și președinția Consiliului Județean. El a dat asigurări că va sprijini candidații din județ inclusiv,din zona și orașul Siret, având în vedere că pentru alegerile parlamentare se va merge pe listă și nu pe colegii.

La rândul său, deputatul PSD, Eugen Bejinariu a spus că orice precampanie începe cu lansarea candidaților dar „candidații noștrii îi cunoașteți foarte bine, oameni care au făcut lucruri pentru comunitate, au umblat, s-au zbătut, au făcut drumuri și la București pentru a obține fonduri pe proiecte de dezvoltare și rezultatele se văd”.

Sursa: suceavanews.ro

Stiri pe aceeasi tema

Cine este candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2019

Cristiana Petrariu Bota

Legea alegerilor parlamentare, adoptata. Vot pe liste si un numar mai mic de parlamentari

Cristiana Petrariu Bota

Radu Banciu: Iohannis a castigat si pentru ca s-a votat contra PSD. Dancila va disparea de pe esicherul politic dupa al doilea tur

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult