ALEGERI MAREA BRITANIE
Externe

ALEGERI MAREA BRITANIE. Partidul Conservator a obtinut cele mai multe voturi insa a pierdut majoritatea parlamentara

Alegerile legislative provizorii din Marea Britanie nu au adus rezultatele asteptate de premierul Theresa May, cea careorganizase scrutinul in speranta obtinerii unei majoritati absolute in Parlament care sa-i permita abordarea Brexitului cu puteri sporite. 

Alegatorii britanici au acordat cele mai multe voturi Partidului Conservator, aflat si in acest moment la guvernare, insa insuficiente pentru ca Theresa May sa se poata baza pe o majoritate parlamentara. Rezultatele demonstreaza ca Partidul Conservator va avea cu 15 locuri mai putin in parlament in comparatie cu legislatura anterioara in timp ce Patidul Laburist, principalul opozant, a castigat in urma acestor alegeri 30 de mandate.

Partidul Conservator nu a reusit sa obtina cele 326 de locuri necesare pentru o majoritate in Camera Comunelor, pentru care ar avea nevoie de 18 din cele 17 mandate ai caror castigatori nu au fost anuntati inca.

Theresa May nu reuseste astfel sa obtina mandatul mai puternic pe care il viza in perspectiva negocierilor legate de Brexit, aruncând scena politica britanica in incertitudine, cu potential de a perturba viitoarele discutii cu Uniunea Europeana.

Potrivit postului de radio londonez LBC, preluat de Reuters, premierul britanic va sustine o declaratie la ora locala 10:00, dupa ce a esuat in tentativa de a consolida majoritatea conservatoare in parlament.

Stiri pe aceeasi tema

Deutsche Welle: La ce ajuta sanctiunile economice internationale?

Ioana Badulescu

O rezolutie a Parlamentului European, votata la Strasbourg, cere statelor membre aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen

Ioana Badulescu

Belgia are nivel maxim de alerta terorista, metroul din Bruxelles a fos inchis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult