-1.1 C
România
7 decembrie 2023
ALEGERI LOCALE 2016. Pe 5 iunie vor avea loc alegerile locale, campania electorala va debuta pe 6 mai
Politica

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cati romani din strainatate s-au inscris in Registrul Electoral

ALEGERI PARLAMENTARE 2016.  Autoritatea Electorala Permanenenta (AEP) a anuntat ca numarul romanilor din strainatate inscrisi in Registrul electoral pana la data de 8 august a ajuns la 5.481, dintre care peste 4.200 aleg votul prin corespondenta, iar mai putin de 1.200 aleg sa voteze in sectiile de votare.

Astfel, 4.286 dintre romanii din strainatate opteaza pentru votul prin corespondenta, iar 1.195 pentru votul in sectiile de votare, se precizeaza in comunicatul transmis de AEP. Cele mai multe cereri de vot prin corespondenta vin din Spania – 2.045, Italia – 953 si Franta – 186.

Totodata, Autoritatea Electorala face apel „la cetatenii romani din afara granitelor tarii sa se adreseze misiunilor diplomatice si oficiilor consulare in vederea depunerii documentelor necesare inscrierii in Registrul electoral cu optiunea pentru votul prin corespondenta sau la o sectie de votare din apropierea locuintei. De asemenea, Autoritatea recomanda alegatorilor romani din strainatate sa se informeze la Ministerul Afacerilor Externe in legatura cu organizarea si desfasurarea alegerilor parlamentare in afara tarii”.

Conform datelor institutiei, cele mai multe cereri de vot prin corespondenta vin din Spania – 2.045, Italia – 953. Urmeaza Franta – 186, Germania – 170, Marea Britanie – 131, Belgia – 117. Exista si numeroase state unde doar cateva zeci de cetateni romani au optat pentru votul prin corespondenta sau chiar cate un singur roman.

In ceea ce priveste cererile pentru organizarea de sectii de votare in strainatate, cele mai multe solicitari vin tot din Spania – 467, urmata de Republica Moldova – 361 si Italia – 137.

Related posts

Emil Boc ingroasa randurile liberalilor audiati la DNA

Lucy Ionesco

Noul ministru al Dezvoltarii, stabilit la Palatul Cotroceni. Sevil Shhaideh este nominalizarea PSD

Lucy Ionesco

Kelemen Hunor, UDMR: Am iesit din conul de umbra. Vrem un nou pact pentru ca niciun maghiar sa nu se simta in pericol

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult