Alegeri

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. IGSU asigura siguranta procesului electoral cu 13.000 de pompieri

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. IGSU asigura siguranta procesului electoral cu peste 13.000 de pompieri. Inspectoratele pentru situații de urgență au efectuat, în această perioadă, acțiuni preventive care să contribuie la consolidarea climatului de siguranță a cetățenilor, respectiv buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare din acest an.

Inspectorii de prevenire au efectuat 14.492 verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 18.626 secții de votare, fiind înlăturate în mod operativ peste 5.400 nereguli. Disfuncționalitățile identificate în teren prin încălcarea legislației din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost sancționate cu 11 amenzi, în cuantum de 15.000 lei.

De asemenea, premergător zilei de votare, pompierii vor desfășura activități de instruire pe linia prevenirii situațiilor de urgență cu personalul secțiilor de votare, asupra modalităților practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor și documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenție de către inspectorii de prevenire au urmărit:

— Amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulațiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; Dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalațiile de hidranți interiori);

— Evitarea obstrucționării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secții de votare;

— Marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare și menținerea acestora în permanență practicabile;

— Menținerea în stare de funcționare a instalațiilor și sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalații de iluminat de siguranță, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale intervenții, pompierii din cadrul subunităților operative au efectuat acțiuni de recunoaștere în teren la toate amplasamentele unde vor funcționa secții de votare.

Totodată, la nivel național au fost derulate acțiuni de informare a cetățenilor cu drept de vot asupra recomandărilor promovate în cadrul Campaniei ‘Alege să fii corect’, derulată de către Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de pază și protecție, precum și de prevenire a situațiilor de urgență pe parcursul procesului electoral, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfășoare în depline condiții de siguranță.

Astfel, premergător și pe timpul zilei de vot, peste 8.000 pompieri vor asigura paza la 5.248 secții de votare, iar pentru intervenția la eventualele situații de urgență aproximativ 5.000 sunt pregătiți să asigure, zilnic, misiunile de răspuns.

Stiri pe aceeasi tema

Propuneri de modificare a legislatiei pentru alegerile europarlamentare

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2019 – Lista cu candidatii PMP pentru Parlamentul European incepe cu Traian Basescu

Cristiana Petrariu Bota

ALEGERI LOCALE 2016: Cristian Busoi vrea sa candideze la Primaria Capitalei din partea PNL

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult