6.6 C
România
29 octombrie 2020
Externe

ALEGERI SPANIA: Partidul Popular a castigat alegerile, dar nu are majoritate absoluta – Exit-poll

ALEGERI SPANIA. Partidul Popular a castigat alegerile din Spania, insa nu a reusit sa obtina majoritatea absoluta, potrivit unui exit-poll. Astfel, Partidul Popular al premierului Mariano Rajoy a câştigat alegerile locale şi regionale de duminică din Spania, dar nu a reuşit să obţină majoritatea absolută în cele 13 regiuni unde a avut loc scrutinul, potrivit unui sondaj al GAD3 pentru Antena 3, transmite Reuters.

Partidul Popular a câştigat alegerile în 11 din cele 13 regiuni spaniole unde a avut loc scrutinul, însă a pierdut capitala Madrid, după 24 de ani.

Potrivit datelor din exit-poll, Partidul Popular a obţinut 27% din voturi, cu 10% mai puţin decât acum patru ani. Partidul Socialist (PSOE), aflat în opoziţie, s-a clasat pe locul doi, cu 25% din voturi.

Alegerile municipale şi regionale din Spania au relevat, conform aşteptărilor, un progres al noilor forţe politice Podemos (10%) şi Ciudadanos (centru, 7%). Cele două formaţiuni politice au acces în toate parlamentele regionale. De asemenea, alegerile de duminică din Spania, considerate un test înaintea scrutinului naţional de la sfârşitul anului, au relevat o scădere a influenţei principalelor două partide din ţară, PP şi PSOE.

Ciudadanos ar putea fi cheia prin care PP şi-ar păstra puterea în mai multe parlamente regionale, potrivit sondajului publicat de GAD3.

Stiri pe aceeasi tema

Jocurile Olimpice de la Soci 2014, deschise oficial! Istoria Rusiei, lumini si un cerc olimpic care nu s-a deschis

Cristiana Petrariu Bota

Popularitatea lui Francois Hollande, la cote istorice

Cristiana Petrariu Bota

Atac la New York, SUA: Printre morti sunt cetateni din Belgia si Argentina. Atacul cu camioneta s-a soldat cu 8 morti si 12 raniti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult