Congresul extraordinar al PSD va avea loc in noiembrie
Politica

ALEGERI TSD: Organizatia de tineret a social-democratilor isi alege conducerea

Congresul TSD se reuneşte, sâmbătă, pentru a decide asupra noii conduceri a formaţiunii, în urma plecării lui Mihai Sturzu de la şefia organizaţiei, fiind înscrişi în cursă trei candidaţi, actualul lider afirmând însă că, indiferent cine va fi noul şef al TSD, „câştigător va fi Liviu Dragnea”.

Congresul a inceput la ora 11.00, la Romexpo, principalul obiectiv fiind stabilirea noului lider, transmite agentia Mediafax.

În cursa pentru şefia TSD sunt înscrişi trei candidaţi. Este vorba despre deputatul PSD, Gabriela Podașcă, fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea şi vicepreşedintele TSD, Andrei Tinu. Înainte ca Tinu să-şi anunţe candidatura, liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea despre Podaşcă şi Petrea, că ambele variante „sunt bune”.

În prezent, funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret a PSD este ocupată de deputatul Mihai Sturzu, care a intrat însă în conflict cu actuala conducere a partidului, după ce a contestat modul în care a avut loc alegerea lui Liviu Dragnea în fruntea social-democraţilor, la congresul din octombrie. Dragnea a criticat organizarea TSD pe care a numit-o “o simplă oglindă a organizării în PSD” şi a propus ca tinerii social-democraţi să vină cu plusvaloare în partid şi să susţină oameni cu experienţă, fără a copia din metodele de conducere şi organizare de la centru.

În plus, Mihai Sturzu, nu mai îndeplineşte criteriul vârstei pentru a putea candida la Congresul de sâmbătă.

Întrebat cu ce gânduri părăseşte şefia TSD, Mihai Sturzu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că pleacă din funcţie cu gândul că „dacă PSD are vreo şansă să se reformeze, aceea este doar prin TSD”.

Acesta a mai precizat că, pe viitor, marea sa încercare va fi aceea de „a accelera procesul de reformare a PSD”. „PSD face acelaşi dans de doi paşi înainte, unul înapoi, ceea ce îmi dovedeşte că PSD nu a învăţat lecţiile din ultimul an. Nu mai putem să ne gândim că oamenii cred în continuare ceea ce văd la televizor fără să treacă informaţiile prin filtrul propriei gândiri. Dacă PSD nu decide să se reformeze ca partid, nu va avea şanse mari anul viitor (la alegeri – n.r.)”, a declarat deputatul Mihai Sturzu, pentru MEDIAFAX.

Cu privire la alegerile de sâmbătă, Sturzu a explicat că nu ştie dacă liderul PSD, Liviu Dragnea, are vreun favorit pentru şefia TSD, însă Sturzu a precizat că „indiferent cine câştigă alegerile, câştigător va fi Liviu Dragnea”.

La Congresul PSD din octombrie, liderul TSD, Mihai Sturzu, a lansat o serie de critici la adresa conducerii şi a lui Dragnea, cerând ca alegerile interne de săptămâna trecută să nu fie validate, pe motiv că a existat un singur candidat, adăugând că abia” atunci vom face un puternic gest împotriva comunsimului”. „Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceauşescu şi bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproşez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcţia. Vreau să le reproşez că nu au avut curaj sau nu au ştiut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziţie în care am avut un singur candidat”, a spus Sturzu.

În replică, Dragnea a afirmat că nu i-a urmărit discursul lui Sturzu. „Îmi pare rău că nu l-am văzut pentru că eram afară, mi-a spus cineva. Fiecare alege să-şi facă propria campanie aşa cum crede de cuviinţă”, a spus acesta.

Disensiunile au plecat şi de la criticile lui Liviu Dragnea la adresa TSD, potrivit cărora tinerii social-democraţi doar îi copiază în organizare şi structură pe liderii centrali, fără să aducă „plus-valoare”.

Articole asemănătoare

Darius Valcov, investit ministru pentru Buget. Basescu i-a cerut sa fie un ministru al Romaniei, nu al unor interese electorale

Lucy Ionesco

Premierul Dancila si Liviu Dragnea au transmis mesaje, la 29 de ani de la Revolutie, in care vorbesc despre „o Romanie in care abuzurile nu isi au locul”

Ioana Badulescu

Adriana Saftoiu, varianta luata in calcul de PNL la Primaria Generala, dupa refuzul lui Predoiu de a candida

Lucy Ionesco