Social

ALERTA ALIMENTARA! Tone de caise si nectarine din Turcia, pline de pesticide

ALERTA ALIMENTARA, dupa ce peste 2,5 tone de caise si nectarine din Turcia au fost gasite pline de pesticide. Controalele facute de inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) au depistat, in cadrul unor controale facute intre 5 si 11 mai, peste 2.5 tone de caise si nectarine provenite din Turcia cu depasiri a limitei maxime admise pentru un fungicid extrem de toxic, kresoxim-metyl.

Inspectorii santiar-veterinari precizeaza ca, atat pentru proba prelevata din lotul de caise, cat si pentru cea prelevata din lotul de nectarine, depasirea limitelor maxime inregistrata nu produce efecte toxice acute in cazul unui consum ocazional, dar poate afecta sanatatea, in urma unui consum frecvent a unor cantitati mari de produs contaminat.

In prezent, operatorul economic care comercializa aceste cantitati de fructe desfasoara operatiunea de retragere a acestora din acest lot, sub supravegherea inspectorilor ANSVSA.

Iti recomandam si: Salmonella in mezelurile Marcel, mai multe persoane din judetul Iasi au ajuns la spital

Usturoiul din China dauneaza grav sanatatii! Cum deosebesti usturoiul chinezesc de cel romanesc

In perioada 5 – 11 mai au fost controlate 346 de transporturi de legume si fructe provenite din tari terte, din care au fost prelevate 46 de probe. La doua dintre acestea rezultatele analizelor au evidentiat depasiri ale limitei maxime admise (probele prelevate din lotul de caise si cel de nectarine mentionate), restul probelor avand rezultate conforme.

Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si in punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import.

Stiri pe aceeasi tema

Regele Mihai isi sarbatoreste astazi ziua de nastere. A implinit 94 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Examenul de Rezidentiat a fost amanat pana pe 8 decembrie. Nu s-a putut emite nici macar ordinul privind metodologia examenului

Ioana Badulescu

BUNA VESTIRE, 25 MARTIE 2016. Traditii si superstitii de Ziua Cucului. Rugaciunea de Buna Vestire

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult