METEO. Ciclonul Peter aduce iarna in Romania, de duminica sunt asteptate ninsori si temperaturi scazute
Breaking News

Alerta ANM! Un nou val de ninsori peste Romania, gerul se intoarce la sfarsitul saptamanii

Alerta de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) de ninsori si ger. Romica Jurca, meteorolog ANM, a anuntat ca ninsorile se intorc de saptamana viitoare si va fi ger in intreaga tara. Va ninge in special in sudul si sud-estul tarii, inclusiv in Bucuresti, precum si la munte, incepand din noaptea de luni spre marti. 

Potrivit ANM, ninsorile incep luni noaptea spre marti si vor fi prezente inclusiv miercuri, zonele vizate fiind regiunile sudice si de sud-est, inclusiv Bucurestiul. Precipitatiile vor fi insotite de vant care va atinge viteze mai mari in special in Dobrogea si in jumatatea de est a Munteniei sau in Baragan, cat si in sudul Banatului, spulberand zapada.

In cursul noptii de sambata spre duminica si pe parcursul zilei de duminica va fi ger in intreaga tara. In estul Transilvaniei vor fi temperaturi minime in jurul a -19 grade pana la -20 de grade Celsius. Din noaptea de luni spre marti, cerul se va innora treptat in majoritatea regiunilor, iar in jumatatea de sud a tarii va ninge si vantul se va intensifica. Intensificari de vant vor fi si la munte. Practic, ninsorile incep luni noaptea spre marti si vor fi prezente inclusiv miercuri. Zonele vizate sunt regiunile sudice si de sud-est, inclusiv Bucurestiul. Acestea vor fi insotite de vant care va atinge viteze mai mari in special in Dobrogea si in jumatatea de est a Munteniei sau in Baragan, cat si in sudul Banatului, spulberand zapada.

De asemenea, fenomene de viscol vor fi prezente la munte, acolo unde zapada cazuta va fi spulberata. Ninsorile vor cadea, cum spuneam, inclusiv miercuri si vor acoperi zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea. In privinta cantitatilor de precipitatii este destul de greu de precizat, acum, care vor fi acestea, dar stratul de zapada va fi destul de serios„, a declarat Romica Jurca.

Meteorologul Romica Jurca a mai precizat ca in intervalul cu ninsori, valorile termice vor fi negative, iar spre sfarsitul saptamanii viitoare vor cobori pana la -23 de grade Celsius, in estul Transilvaniei.

„In perioadele cu ninsori, temperaturile vor fi negative in zonele respective, adica undeva intre -5 si cel mult zero grade Celsius, pe timpul zilei de marti, iar apoi intre -7 si -2 grade Celsius, miercuri. Totodata, catre sfarsitul saptamanii, joi spre vineri dimineata in mare parte din tara va fi ger, iar prin estul Transilvaniei vom avea valori, din nou, sub -22 pana la -23 de grade Celsius”, a spus Romica Jurca.

Intrebata daca ANM va emite noi atentionari sau avertizari de vreme rea in zilele urmatoare, Romica Jurca a explicat ca ‘este prea devreme’ pentru astfel de previziuni, dar daca va fi cazul acestea vor fi transmise la momentul oportun.

„Acum este prea devreme sa vorbim despre emiterea de noi atentionari sau avertizari. In functie de cum vor evolua lucrurile astazi, maine, chiar si luni, vom decide daca vom emite atentionari sau avertizari. Lucrurile se mai pot schimba, iar daca va fi nevoie de atentionari, vom fi prompti si vom informa pe toata lumea”, a mai spus specialistul ANM.

Articole asemănătoare

BUGET 2016. Parlamentul a adoptat bugetul de stat pentru anul viitor fara nicio modificare la forma propusa de Guvern

Delia Ion

Ziua Nationala a Romaniei, marcata cu parade militare si mancare. Programul evenimentelor de 1 Decembrie

Lucy Ionesco

DESCHIDERE NOUL AN UNIVERSITAR 2015-2016. Facultatile din Romania si-au deschis portile pentru studenti

Lucy Ionesco