ALERTA de canicula pentru zilele urmatoare. ANM a extins avertizarea Cod Portocaliu pana miercuri

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 9, 2015 12:32

ALERTA de canicula pentru zilele urmatoare. ANM a extins avertizarea Cod Portocaliu pana miercuri

Vremea se mentine caniculara si in urmatoarele zile. Potrivit meteorologilor, canicula se extinde treptat la nivelul întregii țări, trei județe aflandu-se sub Cod Portocaliu cel putin până miercuri. De asemenea, se afla in vigoare si un Cod Galben de vreme deosebit de calda.

Administrația Națională de Meteorologie extinde Codul Galben de caniculă la 23 de județe și municipiul București, în aceste zone temperaturile urmând să urce, luni, până la 36 – 37 de grade.

Totodată, marți și miercuri Codul Galben de caniculă urmează să fie valabil pentru întreaga țară, potrivit unei avertizări emise duminică de ANM.

VREMEA PANA PE 16 AUGUST: Temperaturi caniculare si ploi putine

De asemenea, județele Satu Mare, Bihor și Arad rămân sub Cod Portocaliu de Caniculă și în următoarele trei zile.

Meteorologii precizează că, în cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul și nord-vestul țării, dar se va extinde și în regiunile estice și, local, în cele sudice. În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei și vestul Transilvaniei se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade și izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Județele care intră luni sub Cod Galben de caniculă și disconfort termic sunt Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani și municipiul București.

De asemenea, marți și miercuri, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade și izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități, în zonele de câmpie și podiș.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.