Alerta de furtuna la Marea Neagra pentru ziua de joi, 25 august. Turistii au INTERZIS sa intre in mare
Știri locale

Alerta de furtuna la Marea Neagra pentru ziua de joi, 25 august. Turistii au INTERZIS sa intre in mare

Alerta de furtuna la Marea Neagra pentru ziua de joi, 25 august, turistii fiind avertizati ca nu au voie sa intre in mare. Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România a fost informată de către Centrul Maritim Constanța că în data de 25 august se prognozează furtună de gradul IV la țărmul Mării Negre.

Alerta de furtuna de gradul IV presupune formarea de curenți foarte puternici puternici și valuri mari. Pentru a preveni eventualele accidente, salvamarii vor arbora la foișoare steagul roșu (se interzice accesul în apă).

„Pe această cale dorim să avertizăm turiștii să nu se aventureze în mare, să respecte indicațiile salvamarilor și, în cazul în care observă o persoană aflată în dificultate, să anunțe cel mai apropiat punct de salvamar”, se arată într-o informare a ANSPSR.

In timpul sezonului estival, au murit inecati in mare 37 de persoane.

Meteorologii au anunțat cod galben de vânt pe litoral, în cursul zilei de miercuri, situatie care se va prelungi si joi. Vremea va rămâne în continuare schimbătoare. Chiar daca bate vantul, vremea se încălzește ușor și vom avea parte de soare.

Joi, vremea va fi în general frumoasă. Vor fi înnorări trecătoare la munte şi în sud-vestul teritoriului, unde doar izolat vor fi ploi slabe şi, posibil, descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul zilei în est, sud-est şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în depresiuni şi 30 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 6…7 grade în estul Transilvaniei şi 19…20 de grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Articole asemănătoare

Teiul lui Eminescu din Iasi implineste anul acesta 460 de ani

Lucy Ionesco

Cazinoul si faleza din Constanta, in pericol sa fie inghitite de mare

Lucy Ionesco

Maratonul Nisipului are loc duminica, 27 martie, in statiunea Mamaia

Lucy Ionesco