Alerta meteo in Marea Britanie de ploi torentiale si chiar ninsori. Londra, sub un val de aer polar venit din Rusia

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 30, 2018 00:40

Alerta meteo in Marea Britanie de ploi torentiale si chiar ninsori. Londra, sub un val de aer polar venit din Rusia

Alerta meteo in Marea Britanie. Meteorologii au emis un cod galben de ploi torentiale si furtuni, pentru prima zi din saptamana, fiind posibil ca ploile sa se transforme in ninsori pe alocuri. Un val de aer polar din Rusia va ajunge, in noaptea de duminica spre luni, in Marea Britanie, procesul de racire fiind considerabil. Temperaturile vor cobori pana la 2 grade Celsius, insa din cauza vantului se vor resimti ca temperaturi negative, relateaza Evening Standard.

Schimbarea meteorologica va aduce furtuni puternice, cu ploi insemnate cantitativ, conditii in care s-ar putea produce inundatii, inchideri de drumuri si intarzieri in transportul public. Ploile  torentiale si vantul puternic vor cuprinde initial zona de est a Angliei si apoi va ajunge si in sud, la Londra.

Vremea severa ar putea aduce chiar zapada  – in contrast puternic fata de micul val de caldura resimtit in urma cu doua saptamani in Marea Britanie.

Londra va fi lovita de un val de ploaie torentiala si vant puternic, iar hidrologii au transmis o avertizare asupra unor posibile inundatii.

Iti recomandam interviul saptamanii: Despre femeia chirurg, cu Ioana – studenta la Facultatea de Medicina din Constanta: Medicina nu e doar carte, inseamna pasiune si suflet. INTERVIU

Schimbarea conditiilor meteo se datoreaza, in principal, unui val de aer rece venit din nordul Rusiei, care antreneaza curentii din estul Regatului Unit.

Temperaturile ar putea scadea pana la 2 grade C in noaptea de duminica spre luni, iar luni temperaturile maxime vor fi in jur de 6 – 7 grade C. Din cauza vantului puternic, valorile termice se vor resimti mult mai scazute.

Ploaia torentiala va junge in sud-estul Angliei si apoi in Est inca de duminica seara, iar pana luni dimineata va cuprinde nordul si vestul tarii.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.