Dunare
Social

ALERTA pe Dunare. Fluviul a ajuns la cea mai scazuta cota din 1921 pana azi

Autoritatile romane sunt in alerta, dupa ce Dunarea a ajuns la cel mai scazut nivel din 1921. Potrivit hidrologilor, Dunarea are in prezent o adancime de doar 90 de centimetri, de la o cota de 512 centimetri cat masura la mijlocul lunii martie, aceasta fiind una dintre cele mai scazute valori inregistrate in ultimele decenii.

In conditiile in care meteorologii anunta un nou val de caldura pentru urmatoarele doua saptamani, hidrologii se asteapta ca Dunarea sa se indrepte catre un nou record negativ pe care nu l-a mai atins din 1921.

Hidrologii spun ca la Galati se va ajunge la 82 de centimetri.

Situatie critica la Ostrov

Din cauza lipsei ploilor, nivelul apelor Dunării, în zona Călăraşi, a scăzut considerabil, astfel că în mijlocul albiei, în unele locuri, au apărut insuliţe de nisip. Situaţia este alarmantă pentru navigatori. Navele care pleacă din Olteniţa spre postul Constanţa sunt direcţionate pe rute ocolitoare.

Debitul fluviului este la jumătate şi din această cauză traversarea Dunării cu bacul între Călăraşi şi Silistra se face greoi, fapt ce duce şi la înregistrarea unor întârzieri, iar cozile la îmbarcare au devenit tot mai mari. Coslo-Zinca, firma care are în administrare feribotul şi face curse regulate pe Dunăre, la Chiciu a cerut, săptămâna trecută, Consiliului Judeţean Călăraşi să dispună întreruperea temporară a activităţii de transport până în luna octombrie, deoarece traversarea Dunării a devenit aproape imposibilă.

Apa are o adâncime de 1,6-1,7 metri Conform reprezentanţilor Agenţiei Căi Navigabile, Dunărea are la Călăraşi o adâncime de 4-5 metri, iar pe braţul Ostrov apa este de 1,6 -1,7 metri adâncime, în condiţiile în care feribotul are un pescaj de doi metri.

Foto: info-delta.ro

Stiri pe aceeasi tema

Tudor Chirila ar putea reprezenta STRADA la Cotroceni. Ce spune artistul despre anuntul lui Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Profesor de la Facultatea de Fizica din Iasi: Meteoritul cazut la Iasi pe 9 iulie ar fi avut o putere de explozie asemanatoare cu a unui reactor nuclear de la Cernavoda

Cristiana Petrariu Bota

Ministerul de Interne: Toate persoanele care vin in Romania din tari cu minim 500 de cazuri de coronavirus vor intra in izolare la domiciliu

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult