0.4 C
România
25 noiembrie 2020
Comunicate

Alex Giboi, nominalizat pentru a fi membru in Alianta Europeana a Agentiilor de Presa – EANA

Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost nominalizat pentru a fi ales membru în conducerea Alianței Europene a Agențiilor de Presă (EANA).

Conform unei informări transmise vineri de către secretarul general al EANA, Erik Nylen, directorul general al AGERPRES a fost nominalizat de către șase agenții membre (BTA — Bulgaria, CNA — Cipru, GHN — Georgia, AzerTac — Azerbaidjan, ANA-MPA — Grecia, Ukrinform — Ucraina), la propunerea lui Maxim Minchev, director general al BTA. Numărul minim de susținători pentru o asemenea propunere este de două agenții membre ale alianței.

‘Această nominalizare reprezintă un important pas înainte în zona europeană, atât pentru mine, cât și pentru AGERPRES. Le mulțumesc colegilor din EANA pentru susținere și pentru încrederea pe care mi-o acordă. EANA este cea mai importantă organizație europeană legată de activitatea profesională a agențiilor de presă, iar poziția de membru al conducerii este una de mare responsabilitate. Sper că nominalizarea aceasta se va materializa într-un vot pozitiv în toamnă’, a declarat Alexandru Giboi, directorul general al AGERPRES.

Este pentru prima dată în istoria alianței când reprezentantul AGERPRES este propus și susținut pentru o funcție de conducere în această organizație. De asemenea, Alexandru Giboi este singura persoană nominalizată pentru acest post.

Alegerile pentru conducerea EANA vor avea loc în luna septembrie, cu ocazia Adunării Generale de la Geneva.

EANA a fost înființată la 21 august 1956 în urma unei conferințe care a avut loc la Strasbourg.

Alianța reprezintă un forum pentru cooperare și schimb de informații între agențiile de presă europene și cuprinde peste 30 de agenții membre care promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informație, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia și libertatea presei.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, fluxul documentare, precum și servicii de imprimare.

Stiri pe aceeasi tema

Festivalul International de Documentar si Drepturile Omului One World Romania se desfasoara la Bucuresti pana pe 25 martie

Ioana Badulescu

Principele Nicolae al Romaniei si turul ciclist Cartile Copilariei pe Bicicleta ajung in Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Elevii romani si programarea creativa. Iata rezultatele celui mai mare concurs de gandire computationala

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult