Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, dupa ce ar fi folosit acte false

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu martie 29, 2018 13:07

Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, dupa ce ar fi folosit acte false

Alexander Adamescu a fost arestat, luni seara, in Marea Britanie. Fiul omului de afaceri Dan Adamescu a fost arestat la Londra, dupa ce, in urma cu un an, Tribunalul Bucuresti a a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui. Alexander Adamescu a fost arestat preventiv dupa ce o instanta din Londra a constatat ca acesta ar fi folosit acte false in timpul judecării procesului de extradare. 

Bogdan Alexander Adamescu (39) încearcă să evite extradarea în România, unde urmează să fie judecat în dosarul în care este acuzat de dare de mită împreună cu tatăl sau, Dan Adamescu, decedat în ianuarie 2017. Pe numele lui Adamescu jr, judecătorii au emis un mandat de arestare în lipsa în mai 2016, fiind acuzat că se sustrage anchetei penale din 2014, când a fost deschis dosarul.

Adamescu a fost prins la Londra în iunie 2016, iar de atunci se lupta în instanța pentru a evita extradarea în România. Are chiar o pagină de internet intitulată friendsofalexanderadamescu.org, în care se prezintă victima politică și a abuzurilor statului român. Adamescu jr. duce o intensă campanie de lobby în presă internațională împotriva DNA și împotriva mandatului european de arestare.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.