Tineretul ALDE a premiat performanta si excelenta in cadrul Galei Premiilor TLDE. Tariceanu: Pregatiti-va daca vreti sa faceti performanta
Politica

Alexandru Baisanu, vicepresedinte ALDE: Atacul PNL si USR la adresa televiziunii publice nu reprezinta altceva decat cenzura

Deputatul Alexandru Baisanu, vicepresedinte ALDE, sustine intr-un comunicat de presa ca PNL si USR vor sa puna pumnul in gura televiziunii publice de dragul institutiilor de forta si subliniaza ca este necesara respectarea libertatii de exprimare si asigurarea unui cadru lipsit de orice restrangere in care mass-media sa ii desfasoare activitatea.

In opinia deputatului ALDE, atacul la adresa televiziunii publice din partea reprezentantilor PNL si USR nu reprezinta altceva decat o incercare de a interfera in politica editoriala a unui post, „ceea ce in orice stat democratic inseamna cenzura”.

Alexandru Baisanu mai subliniaza ca „PNL dovedeste ca a ramas doar cu numele partid liberal, pentru ca prin tot ce face arata ca e partidul de casa al statului paralel”.

Redam mai jos comunicatul integral al vicepresedintelui ALDE, Alexandru Baisanu.

Ca partid cu adevărat liberal, ALDE va lupta pentru libertatea presei și ne vom opune oricăror abuzuri menite să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea, mai ales atunci când vorbim despre postul național de televiziune.

Difuzarea interviului realizat de către jurnalistul Ion Cristoiu cu Sebastian Ghiță a creat foarte multă tensiune în zona celor care susțin din răsputeri statul paralel, instituțiile de forță care se văd acum vulnerabilizate de ceea ce ar putea spune fostul deputat. Am asistat în ultimele ore la tot felul de reacții din partea reprezentanților PNL, ai USR, din partea unor membri ai CNA care sfidează orice logică, care calcă în picioare libertatea presei. Aceștia acuză televiziunea publică că a difuzat un interviu cu privire la subiecte de interes pentru întreaga societate și o cheamă la raport pe directorul TVR, Doina Gradea. Sau, poate, pentru reprezentanții statului paralel, pentru propaganda politică ce a ridicat scut în jurul instituțiilor de forță, nu este de interes ca românii să afle ce s-a întâmplat în România ultimilor ani, să nu afle despre abuzurile și despre implicarea serviciilor în diverse domenii, despre dosarele fabricate la comandă. A nu fi prezentat acest caz ar fi însemnat să privezi cetăţenii români şi publicul larg de o informaţie de maxim interes public

Brigada de apărători ai instituțiilor de forță a luat parul în mână, așa cum îi îndemna președintele PNL, s-a activat și începe să de-a în cap oricui își permite să prezinte realitatea cu privire la servicii, la modul în care opera binomul Coldea – Kovesi. Atacul la adresa televiziunii publice din partea reprezentanților PNL și USR nu reprezintă altceva decât o încercare de a interfera în politica editorială a unui post, ceea ce în orice stat democratic înseamnă cenzură.
Culmea, acest de tip de cenzură este pus în practică de unii care se autoproclamă „liberali” în gândire, în frunte cu președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, dar și membrul acestei comisii, useristul Iulian Bulai. De la USR nu am niciun fel de așteptare, deoarece toată lumea s-a convins că USR e brațul sistemului în politică, în Parlament. În schimb, PNL dovedește că a rămas doar cu numele partid liberal, pentru că prin tot ce face arată că e partidul de casă al statului paralel.

Ca partid cu adevărat liberal, ALDE va lupta pentru libertatea presei și ne vom opune oricăror abuzuri menite să îngrădească instituțiile de presă. Din punctul meu de vedere, este necesară respectarea libertății de exprimare și asigurarea unui cadru lipsit de orice restrângere în care mass-media să își desfășoare activitatea, mai ales atunci când vorbim despre postul național de televiziune.

Related posts

Florin Pogonaru explica cum va putea premierul tehnocrat sa impace interesul politic cu realitatea economica

Lucy Ionesco

Anca Alexandrescu, consiliera lui Dragnea, a fost numita consilier onorific al premierului Viorica Dancila

Ioana Badulescu

Victor Ponta, noul ministru al Justitiei? Ce spune fostul premier despre aceasta varianta

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult