Alexandru Rafila
Breaking News

Alexandru Rafila avertizeaza ca numarul cazurilor noi de COVID-19 s-ar putea dubla

Reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Alexandru Rafila, a avertizat, joi, ca in cazul in care nu se intervine asupra sistemului public de sanatate situatia va deveni din ce in ce mai grava. Intr-o interventie la Antena 3, Rafila a spus ca numarul cazurilor noi de COVID-19 s-ar putea dubla intr-o luna.

Potrivit profesorului Rafila, este posibil ca intr-o luna numarul cazurilor noi de COVID-19 sa se dubleze, practic sa sarim de 12.000-13.000 de infectari pe zi, in conditiile in care joi au fost anuntate 6.481, fiind cel mai grav bilant zilnic de pana acum.

„Trebuie rapid actionat la nivelul sistemului de sanatate publica. Cu cat facem lucrul asta mai rapid si nu asteptam 4-5 zile rezultatul, e mai bine. Daca numarul de cazuri va creste, atunci o sa pierdem si aceasta oportunitate ca sistemul este si asa depasit”, a spus Rafila.

Intrebat daca cifrele incep sa fie irelevante de la un anumit nivel, specialistul a negat, explicand de ce este important ca oamenii sa fie constienti de ce inseamna acestea.

„Au foarte mare semnificatie pentru ca o sa vedeti ca, pe masura ce cresc si sistemul nu va putea absorbi pacientii, mortalitatea se va dubla sau tripla. Uitati-va la Cehia. E locul 1 in UE, iar mortalitatea a evoluat de la 3-4 la 12. Pentru ca oamenii nemaiavand acces la asistenta medicala se ajunge la nivel mare de mortalitate. Asta ne aduce intr-o situatie limita”, a punctat Rafila.

Amintim ca Romania a inregistrat, joi, un nou record al infectiilor cu coronavirus. Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a rapiortat pentru ultimele 24 de ore un numar de 6.481 de cazuri noi de coronavirus, fiind cea mai mare crestere de la o zi la alta si un nou record absolut al infectiilor cu COVID-19. Alti 83 de romani au murit dupa ce s-au infectat cu virusul Sars-Cov-2. La ATI sunt 868 de pacienti COVID.

 

Articole asemănătoare

Mii de oameni au stat la coada toata noaptea pentru a-si lua ramas bun de la Regele Mihai

Lucy Ionesco

Romanii se pot imuniza anticovid de luni si cu vaccinul produs de AstraZeneca-Oxford

Ioana Badulescu

Măsuri anunțate de România pentru transporturile de cereale ieftine din Ucraina

Ioana Badulescu