Clasificarea universitatilor pe baza indicilor de performanta ar putea fi aplicata din toamna in format pilot
Social

Alianta Organizatiilor Studentesti: Ministerul Educatiei ne-a asigurat ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor de la buget sa lucreze in Romania

Presedintele Aliantei Organizatiilor Studentesti, Marius Deaconu, a declarat miercuri, la RFI, ca ministerul Educatiei a asigurat ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor beneficiari de locuri bugetate sa lucreze in Romania o perioada egala cu cea a studiilor superioare subventionate de stat.

Seful Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Marius Deaconu, a precizat ca a solicitat un raspuns oficial de la Ministerul Educatiei dupa ce in presa s-a vehiculat aceasta informatie. Marius Deaconu considera ca aplicarea masurii ar fi echivalat cu „legarea de glie” a studentilor.

Presedintele ANOSR afirma ca Romania trebuie in primul rand sa rezolve problema corelarii pietii muncii cu studiile disponibile.

Potrivit unui document semnat recent de ministrul Educatiei si citat de profit.ro, ministerul analizeaza posibilitatea ca absolventii de studii superioare pe locuri la buget sa fie obligati, „in masura in care va fi posibil”, sa lucreze in Romania o perioada egala cu durata studiilor subventionate de la bugetul de stat.

Masura ar avea ca scop oprirea absolventilor de studii platite de stat sa plece sa lucreze in strainatate, asa-numitul „exod al creierelor”.

Citeste mai mult pe site-ul rfi.ro

Articole asemănătoare

Accident pe A1 cu o masina de politie care stationa pe autostrada

Lucy Ionesco

Uniforma obligatorie pentru elevii din invatamantul prescolar si preuniversitar

Lucy Ionesco

Gabriel Dumitrescu ar putea fi noul director al TAROM, dupa ce Heinzmann a fost scos pe faras

Lucy Ionesco