25 C
România
17 septembrie 2021
Clasificarea universitatilor pe baza indicilor de performanta ar putea fi aplicata din toamna in format pilot
Social

Alianta Organizatiilor Studentesti: Ministerul Educatiei ne-a asigurat ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor de la buget sa lucreze in Romania

Presedintele Aliantei Organizatiilor Studentesti, Marius Deaconu, a declarat miercuri, la RFI, ca ministerul Educatiei a asigurat ca nu pregateste o masura prin care sa le impuna absolventilor beneficiari de locuri bugetate sa lucreze in Romania o perioada egala cu cea a studiilor superioare subventionate de stat.

Seful Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Marius Deaconu, a precizat ca a solicitat un raspuns oficial de la Ministerul Educatiei dupa ce in presa s-a vehiculat aceasta informatie. Marius Deaconu considera ca aplicarea masurii ar fi echivalat cu „legarea de glie” a studentilor.

Presedintele ANOSR afirma ca Romania trebuie in primul rand sa rezolve problema corelarii pietii muncii cu studiile disponibile.

Potrivit unui document semnat recent de ministrul Educatiei si citat de profit.ro, ministerul analizeaza posibilitatea ca absolventii de studii superioare pe locuri la buget sa fie obligati, „in masura in care va fi posibil”, sa lucreze in Romania o perioada egala cu durata studiilor subventionate de la bugetul de stat.

Masura ar avea ca scop oprirea absolventilor de studii platite de stat sa plece sa lucreze in strainatate, asa-numitul „exod al creierelor”.

Citeste mai mult pe site-ul rfi.ro

Stiri pe aceeasi tema

Irina Radu este noul presedinte director general al TVR, dupa ce a primit votul Parlamentului

Cristiana Petrariu Bota

Salariile din sistemul de asistenta sociala ar putea fi majorate

Cristiana Petrariu Bota

BLACK FRIDAY FLANCO, primul mare reteiler care face reduceri spectaculoase timp de 24 de ore

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult