Alianta USR-PLUS a castigat toate marile orase si diaspora. Dan Barna: Votul electronic si prin corespondenta, o prioritate

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota mai 28, 2019 00:20

Alianta USR-PLUS a castigat toate marile orase si diaspora. Dan Barna: Votul electronic si prin corespondenta, o prioritate

Alianta USR-PLUS a obtinut peste 21% la alegerile europarlamentare, potrivit rezultatelor partiale, si a castigat marile orase, printre care Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Timisoara, Galati, Craiova, Pitesti, Ploiesti sau Buzau dar si peste 42% in diaspora, potrivit sefului USR, Dan Barna.

Romanii au dat, la alegerile europarlamentare, „un vot de mare speranta” care arata ca societatea romaneasca este constienta ca drumul ei este unul spre Europa, a mai spus, intr-o conferinta de presa seful USR.

„Este un rezultat spectaculos al unei mobilizari istorice (…). USR – PLUS este in jurul cifrei la 22 %, ceea ce este un pic peste obiectivul pe care ni-l propusesem. (…) Mesajul este unul de mare speranta si de mare consistenta, pentru ca am castigat Bucurestiul, Timisoara, Clujul, Brasovul, am castigat municipiile rosii care pareau fiefuri eterne ale PSD”, a spus Dan Barna.

Dan Barna a spus ca parlamentarii partidului vor avea ca prioritate, in perioada urmatoare, promovarea legislatiei privind votul electronic si prin corespondenta, inclusiv prin lansarea unei petitii, fiindca este iadmisibil ceea ce s-a intamplat la votul de duminica in diaspora.

„Ceea ce s-a intamplat duminica in diaspora este cel mai puternic argument ca guvernarea PSD trebuie sa plece”, a mai punctat Barna.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.